Detroit Red Wingsin huhuiltiin torstaina antaneen sopimuksettomalle Andreas Athanasioulle luvan pelata Sveitsissä, ja tiettävästi Luganon joukkueessa, mikäli yhteisymmärrystä sopimuksesta ei olisi löytynyt.

Nyt ongelmallisessa tilanteessa, josta ei ole näyttänyt olevan ulospääsyä enää tämän kauden osalta, on kuitenkin tapahtunut täyskäännös: Athanasiou on allekirjoittanut Red Wingsin kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen ja hänen odotetaan liittyvän joukkueensa matkaan ensi viikon puolivälin tuntumassa.

Myös Red Wings on vahvistanut yhteisymmärryksen löytyneen ja tuore sopimus on Mlive.com:n mukaan arvoltaan 1,378 miljoonaa dollaria. Samalla se tarkoittaa sitä, että michiganilaisseura tulee ylittämään palkkakaton ylärajan, joten muutoksia on luvassa.

– Meidän täytyy tehdä rosterillemme jotain joko lyhyellä tai pitkällä tähtäimellä. Meillä on kuitenkin aikaa pohtia ja katsoa pelejä miettiessämme, mitä tulemme tekemään, seuran GM Ken Holland avaa.

– Jossain vaiheessa, seuraavien päivien, viikon tai kahden sisällä, meidän täytyy tehdä jonkinlaisia liikkeitä saadaksemme Andreaksen kokoonpanoomme.

Sopimuksen syntyminen on todella jättimäinen yllätys monestakin syystä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ensinnäkin Holland oli antanut Athanasioulle luvan lähteä antamaan Eurooppaan näyttöjä, minkä myötä kanadalaispeluri harjoitteli viimeiset pari viikkoa Luganon kanssa, ja toisekseen Athanasioun uskottiin hakevan yli 2 miljoonan dollarin arvoista sopimusta.

Toki Red Wingsin kerrottiin Sveitsi-huhujen yhteydessä käyneensä vakavat neuvottelut Athanasioun agentin kanssa ja niiden aikana seuran johtoporras oli käynyt hyvin yksityiskohtaisesti läpi, millainen rooli pelaajaa Detroitissa odottaisi.

Niin tai näin, viime kaudella 64 runkosarjaotteluun tehot 18+11=29 nakuttanut Athanasiou on nyt siis ainakin vuodeksi Red Wingsin pelaaja ja satavarmasti todella mieluisa vahvistus joukkueelle, jota ennustettiin ennen kauden alkua aivan sarjan häntäpäähän.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.