Mikäli Washington Capitalsin tähtihyökkääjä Alexander Ovechkin pitäisi kiinni koko kauden nykyisestä maalitahdistaan, olisi hänellä runkosarjan päätteeksi kasassa yli 100 täysosumaa.

Luonnollisestikin ajatus on täysin utopistinen, mutta samaan aikaan se kertoo siitä, että viime kauden jälkeen kovasti parjattu venäläislaituri on elvyttänyt uransa uudelleen ja hän johtaa jälleen joukkojaan etulinjasta.

Sitä Ovechkinilta myös vaadittiin, sillä viime vuosina kevennetty vastuu kasvoi kuluvaksi kaudeksi jälleen painavammaksi taakaksi, sillä Capitals koki kesällä palkkakattotilanteensa vuoksi kovia menetyksiä.

Eikä 32-vuotias Capitals-kapteeni ole jäänyt voivottelemaan tilannettaan – päinvastoin, hän on ottanut ilon irti peliajastaan ja tykittänyt kauden ensimmäiseen kahdeksaan otteluunsa huimat kymmenen osumaa.

Tuo kymppi tuli täyteen yön kierroksella, kun Ovechkin iski jatkoajalla 4-3-voittomaalin Detroit Red Wingsin tshekkivahti Petr Mrazekin selän taakse ylivoimalla. Osuma syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 61:56.

Kuten video osoittaa, kyseessä oli uskomattoman tarkka ja kova laukaus, joka tuli kaiken lisäksi poikittaisliikkeestä. Toisin sanoen Mrazekilla ei ollut tilanteessa mitään jakoa.

Ottelun tehokkain pelaaja oli kahdesti maalannut Red Wingsin Tomas Tatar, joka viimeisteli esimerkiksi tämän upean ohjurimaalin.

ridiculous redirection on Tatar goal

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.