Suomalainen megatähti Patrik Laine pelasi viime kaudella ensimmäisen vuotensa Winnipeg Jetsin riveissä ja ihastutti jokaisen jääkiekon seuraajan ennakkoluulottomalla pelillään.

Nuorukainen iski 73 otteluun 36 maalia ja yhteensä 64 tehopistettä ja hän oli lopulta kauden toiseksi paras tulokas heti Auston Matthewsin jälkeen.

Kun Laine palasi pitkän kauden jälkeen takaisin kotimaahansa lomailemaan ja harjoittelemaan, oli hän ihmeissään siitä määrästä, kuinka paljon hänestä kirjoitettiin mediassa.

– Se oli hiukan outoa. Siellä oli paljon kaikki tylsiä tarinoita minusta ja siitä mitä minä milloinkin tein. Ja siis kaikenlaisia tarinoita jatkuvasti. Se on hiukan hämmentävää ja outoa, mutta ei siinä mitään väärä ole, Laine kertoi jo harjoituskauden aikana ESPN:n mukaan.

Ennen nykyisen sukupolven esiinmarssia Suomen suurimmat kiekkotähdet olivat maalivahteja. Yksi suurimpia heistä on, ja on yhä, Boston Bruinsin Tuukka Rask, joka voitti Vezina Trophyn vuonna 2014.

[readmore from=”suomalaiset”]

Asiat ovat kuitenkin muuttuneet, sillä siinä missä Suomen kiekkojuniorit halusivat ennen lyödä läpi maalivahdin tontilta, haluavat nyt kaikki olla Laineen kaltaisia snaippereita.

– Nyt kaikki puhuvat Laineesta ja kaikki haluavat olla kuin Laine. Ennen oli siten, että kaikki halusivat olla maalivahteja, mutta nyt kaikki haluavat tehdä maaleja. Tämän suhteen tämä on siis muuttunut, niin ikään kesänsä Suomessa viettänyt Rask avasi.

– Hän on jatkuvasti uutisissa. Aina kun avaat netin, niin voit olla varma, että siellä on jotakin Laineesta, sillä ihmiset klikkaavat häntä koskettavat uutiset auki ja uutissivustot rakastavat tätä.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.