Detroit Red Wings on aloittanut kautensa yllättävän vahvasti. Ennen kauden alkua joukkue nimittäin rankattiin arvio toisensa perään aivan NHL:n pohjamutiin, mutta tällä hetkellä se näyttää joukkueelta, joka taistelee jopa pudotuspelipaikoista.

Mutta onko se sitten sulka GM Ken Hollandin hattuun? Ja miksi ihmeessä heitämme ilmoille ”Mikä ihme Detroitissa oikein mättää?” kaltaisia kysymyksiä, jos joukkue on aloittanut kautensa positiivisissa merkeissä?

Tartutaan nyt tuohon ensimmäiseen kysymykseen: Ei todellakaan ole – ei ainakaan fanien ja ulkopuolisten toimesta. Itse asiassa juuri se, että Red Wings on aloittanut kautensa odotettua paremmin on se huonoin mahdollinen juttu, mitä seuralle saattoi tapahtua.

Se nimittäin tarkoittaa sitä, että seuraomistajien suunnalta se sulka saattaa eksyä sinne Hollandin hattuun ja samalla hänen asemansa Red Wingsissä vahvistuu.

Mutta miksi sitten Hollandin aseman koheneminen olisi huono juttu? Puhtaasti siksi, että fanien haaveillessa mestaruuksista, seuran GM haaveilee pudotuspeleistä.

Asiahan olisi ok, jos kyse olisi lyhyen aikavälin jutusta, mutta totuus on se, ettei Holland ole valmis tekemään niitä uhrauksia, jotka jokaisen seuran on tehtävä menestyäkseen nykypäivän NHL:ssä ja hänellä on jopa pokkaa myöntä se julkisesti.

– Uudelleenrakennus on pitkä reitti huipputasolle. Siinä puhutaan kuudesta, seitsemästä tai kahdeksasta vuodesta. Me yritämme olla kilpailukykyisiä ja me haluamme pelata isoja otteluita maaliskuussa, Holland kommentoi Sportsnetille.

Holland ei siis ole valmis uudelleenrakennusprojektiin. Toisin sanoen aika on ajanut hänestä ohitse, sillä on todella harhaista ajatella, että menestykseen olisi olemassa jonkinlainen oikoreitti.

Harhaista on myös ajatella, että Red Wings -faneille riittäisi maaliskuun ”isot pelit”, kun ne oikeasti isot ottelut pelataan vasta kesäkuussa.

Onkin jotenkin täysin käsittämätöntä, että Red Wingsin kaltaisessa Original Six -seurassa ainoaksi mittariksi riittää se, yltääkö joukkue pudotuspeleihin vai ei.

[readmore from=”suomalaiset”]

Vielä vuosi sitten sen pystyi jollain tasolla ymmärtää, kun kevään 2016 pudotuspelit herättivät vielä jonkinasteisia toiveita paremmasta, mutta ei enää – ei sen jälkeen, kun 25 vuoden mittainen pudotuspeliputki tuli viime keväänä päätökseensä.

Holland tuntuukin ajattelevan, että pudotuspeleihin menestyminen avaa portit paratiisiin, jossa kaikki on mahdollista.

Mutta voin kertoa – ei avaa. Ei ilman uhrauksia.

Sen osoitti esimerkiksi viime yönä joukkue, jossa tehtiin ne vaaditut uhraukset. Joukkue, joka ei taistele vain paikasta maaliskuun peleissä, vaan on tässä vaiheessa kautta rankattu suurimmaksi suosikiksi voittamaan Stanley Cup.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.