Kesällä Philadelphia Flyersiin St. Louis Bluesista kaupattu Jori Lehterä on joutunut kärsivällisesti odottelemaan debyyttiään uudessa seurassaan.

Pennsylvanialaisseura on pelannut toistaiseksi kuusi runkosarjaottelua, eikä Lehterää olla nähty niistä ainoassakaan. Osasyynä on ollut varmasti joukkueen vahvat otteet, minkä vuoksi etenkään hyökkäyspäässä ei olla valmennusjohdon osalta nähty tarvetta muutoksille.

Vaan nyt Flyers saattaa olla pakotettu muutoksiin. Joukkueen ehdottomiin supertähtiin lukeutuva Wayne Simmonds nimittäin loukkasi itseään viime ottelussa, kun joukkue möyhensi Florida Panthersin 5-1-lukemin, ja hänen pelaamisensa on alavartalovamman vuoksi epävarmaa.

Flyers tiedotti keskiviikkona, että se tietää Simmondsin pelikunnon tarkemmin vasta torstaina, joten kysymysmerkkejä on edelleen ilmassa.

Mutta mikäli Simmondsia, joka on koko NHL-uransa aikana (yli yhdeksän kauden) joutunut olla sivussa vain 17 ottelusta, ei nähdä kokoonpanossa Nashville Predatorsia vastaan, tulee Philly.com:n mukaan Lehterä tekemään Flyers-debyyttinsä torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Lehterälle viime kausi oli todella vaikea, ja ylipäätään hänen käyränsä on ollut laskeva NHL-debyyttikautensa jälkeen. Ei siis ole ihme, että hän on odottanut mahdollisuuttaan päästä todistamaan ennen kaikkea itselleen olevansa edelleen hyvä pelaaja NHL-tasolla.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Minun on vain todistettava itselleni olevani parempi pelaaja, se on kaikkein tärkeintä – näyttää itselle, että pystyt olla paljon parempi. Kun et pelaa niin hyvin, kuin haluaisit tai pelaat vielä huonommin kuin kuvittelit, on aina mahtavaa päästä ottamaan askeleita eteenpäin, Lehterä paalutti syyskuun alussa St. Louis Dispatchille.

– Minulla ei ole harmainta aavistusta, miksi Blues kauppasi minut, mutta se oli luultavasti minun kannaltani vain parempi näin.

Valitettavasti Lehterän kaavailut uudesta mahdollisuudesta eivät ole kuitenkaan vielä konkretisoituneet, mutta ehkä se mahdollisuus avautuu vihdoin ensi yönä Predatorsia vastaan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.