Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen ei ollut tehnyt kauden kolmeen ensimmäiseen peliinsä ainoatakaan tehopistettä.

Vaan kauden neljännessä koitoksessa kauden avausmaalia, ja samalla siis myös avauspistettä, ei tarvinnut pitkään odotella. 23-vuotiaalta suomalaiselta otti nimittäin vain 20 sekuntia iskeä kiekko Edmonton Oilersin verkkoon.

Bally Sports: Canes

@CanesOnBally
Teuvo Teravainen gives the @NHLCanes a quick lead! #CARvsEDM #Redvolution

Avausmaalinsa Teräväinen viimeisteli puolustaja Jaccob Slavinin sekä konkarihyökkääjä Justin Williamsin esityöstä.

Ja, kun maalivireeseen oli päästy, heti perään helähti kauden toinen, tällä kertaa ylivoimalla. Teräväinen pysäytti pelikellot aikaan 04:53, kun hän ohitti jo toistamiseen ottelun avauserän aikana Oilersin maalilla torjuntavastuun saaneen Laurent Brossoit’n.

Tällä kertaa osumassa oli mukana suomalaisväriä myös Sebastian Ahon muodossa, sillä hän toimi maalissa kakkossyöttäjänä. Ykkössyöttäjä oli puolestaan kokenut keskushyökkääjä Jordan Staal.

Bally Sports: Canes

@CanesOnBally
GOAL: Not five minutes in Teuvo Teravainen has a pair and the @NHLCanes have a 2-0 lead #CARvsEDM #Redvolution

Viime kaudella Teräväinen iski 81 runkosarjaotteluun ennätyspisteensä 15+27=42 ja tällä kaudella häneltä odotetaan vielä enemmän. Kahden osuman iskeminen muutaman minuutin sisään onkin omiaan paikkaamaan heikohkosti käyntiin lähtenyttä alkukautta.

EDIT [18.10.2017, 06:44]: Ottelu päättyi lopulta Hurricanesin 5-3-vierasvoittoon. Joukkueen tehokkaimpana pelaajana hääri tehot 1+3 tehtaillut Staal. Ensimmäiset neljä ottelua ilman tehopistemerkintöjä pelannut Oilersin Jussi Jokinen avasi pistetilinsä ylivoimalla, 2-4-kavennusmaalin merkeissä.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.