Pittsburgh Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä on tullut ryminällä huipulle. Samaan aikaan Aleksander Barkovilla on Florida Panthersin riveissä vaikeaa.

Määttä ylsi viime yönä jo viidennessä perättäisessä ottelussa tehopisteille, kun hän syötti vierasottelussa New York Rangersia vastaan Carl Hagelinin iskemän 2-0-osuman. Penguins oli kuitenkin niin sanotusti ryssiä homman, sillä se joutui pelastautua alle minuutti ennen ottelun loppua jatkoajalla, jossa se kaatoi Rangersin 5-4-lukemin.

Putkensa aikana Määttä on iskenyt tehot 1+5 ja kokonaisuudessaan suomalaisnuorukainen on kerännyt kuluvalla kaudella kuudessa ottelussa tehot 2+5, joskin hänen tehotilastonsa on -1.

Toki tuo tehotilasto selittyy kauden toisella ottelulla, jossa Chicago Blackhawks möyhensi Penguinsin 10-2-lukemin ja Määtälle kirjattiin tehotilasto -5.

Tehopisteillään Määttä on noussut jo aivan NHL:n puolustajien pistepörssin, joka muuten on todella yllätyksellinen kärkipäähän. Lisäksi 23-vuotias Penguins-tähti johtaa kaikkien suomalaispelaajien pistepörssiä.

Tässä puolustajien pistepörssin Top 5:

1. Shayne Gostisbehere (1+9=10)
2. Mike Green (1+8=9)
3. Will Butcher (0+9=9)
4. Alex Pietrangelo (2+6=8)
5. Olli Määttä (2+5=7)

Siinä, missä Määtällä sujuu kaukalossa, on Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkovilla tällä hetkellä todella hankalaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Viime yönä joukkue hävisi Philadelphia Flyersille vieraskaukalossa lukemin 1-5 ja suomalaishyökkääjä jäi ilman tehopisteitä, vaikka pelasi hyökkääjälle täysin käsittämättömät 25:42.

Barkov on kyennyt kuluvalla kaudella tekemään viiteen otteluun ”vain” tehot 0+3 ja hänen tehotilastonsa on ikävästi -4.

Panthersissa haettiin tilanteeseen ratkaisua nostamalla kokenut Radim Vrbata Barkovin ja Jonathan Huberdeaun rinnalle, Evgeny Dadonovin siirtyessä kakkosketjuun, mutta ainakaan vielä Flyersia vastaan tämä ei toiminut toivotulla tavalla.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.