Vegas Golden Knights iskettiin ennen kautta monissa ja taas monissa ennakoissa aivan liigan pohjamutiin, ja joissakin ennakoissa jopa puhuttiin siitä, että joukkueella ei ole mitään asiaa pudotuspeleihin.

Vegas on ilmiselvästi sisuuntunut ihmisten aliarvioimisesta, sillä se on tällä hetkellä uskomattomassa vireessä. Viimeisen voittonsa se otti viime yönä, kun se kaatoi Buffalo Sabresin lukemin 5-4 vl. Se toki hukkasi kyseisessä kamppailussa kolmen maalin johtoaseman.

Joka tapauksessa seuran tekeminen on ollut uskomattoman hyvällä tasolla. Se majailee tällä hetkellä koko Läntisen konferenssin kärjessä, kun sillä on takanaan kuusi ottelua.

Historiansa ensimmäisessä ottelussa Dallas Starsia vastaan, mikä oli siis vieraskamppailu, Vegas oli pelillisesti täysi vastaantulija. Tästäkin huolimatta se kairasi pelistä tiukan 2-1-voiton ja sai tästä henkisen buustin päälle.

Seuraavassa kamppailussa se kaatoi Arizona Coyotesin vieraissa, minkä jälkeen oli aika siirtyä kotiin. Ensimmäisessä kotiottelussa kyseinen Coyotes kaatui taasen 5-2. Seurahistorian ensimmäinen tappio tuli vasta neljännessä kamppailussa, kun Detroit Red Wings kaatoi kultaiset ritarit lukemin 6-3.

Se ei kuitenkaan Vegasia lamaannuttanut, sillä se kaivoi seuraavasta kamppailustaan voiton, kun vastaan asettui Boston Bruins.

Ensimmäisen kuuden ottelun jälkeen Golden Knightsilla on siis viisi voittoa ja yksi tappio. Pisteitä sillä on kasassa kymmenen kappaletta. Ei hassummin laajennusseuralta

Tällä hetkellä on kuitenkin muistettava, että Golden Knightsin voitot ovat tulleet pääasiassa heikkoja vastustajia vastaan. Coyotes on ollut alkukauden ajan surkea, sillä se ei ole voittanut kuudesta ensimmäisestä ottelustaan vielä yhden yhtä kamppailua.

Bruins-voitto oli sikäli vakuuttava, sillä Golden Knights joutui tulemaan kamppailussa toimeen ilman ykkösvahtiaan Marc-Andre Fleurya. Sama pätee myös viime yön Sabres-otteluun. Ja kuten jo sanottu, kauden ensimmäisessä ottelussa Starsia vastaan Golden Knights oli pelillisesti täysi vastaantulija.

Kuherruskuukausi ohi

Se mitä yllä olevalla tekstillä kuitenkin tarkoitan on se, että Vegas on päässyt alkukauden ajan todella helpolla. Toki en halua ottaa vegasilaisilta yhtään mitään pois. Kyseessä on kuitenkin NHL:n historian paras aloitus laajennusjoukkueelta.

Kaiken lisäksi seuran tekeminen kentällä on ollut kypsää. Näkemistäni otteluista Stars-peli oli ainoa, jossa Golden Knights oli niin sanotusti ”purjeessa”. Muutoin nevadalaisseuran tekeminen on ollut heti alkutekijöikseen todella vakuuttavaa.

Se ei kuitenkaan poista sitä faktaa, etteikö se olisi kohdannut alkukaudesta pääasiassa NHL:n heikoimpia seuroja – tai ainakin tuloksellisesti heikoimpia.

Nyt se todellinen testi kuitenkin alkaa. Golden Knights pelaa vielä kolme ottelua kotikaukalossaan, joissa se kohtaa muun muassa kivenkovat Chicago Blackhawksin sekä St. Louis Bluesin. Joukkoon mahtuu myös Colorado Avalanche, joka on pelannut hyvän alkukauden.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kotiotteluiden jälkeen Golden Knights pelaa seuraavista yhdeksästä kamppailusta jopa kahdeksan vieraskaukaloissa. Vierasrundilla se tulee kohtaamaan muun muassa Ottawa Senatorsin, Toronto Maple Leafsin, Montreal Canadiensin sekä Edmonton Oilersin. Lähitulevaisuuden testit ovat siis huomattavasti tähän asti nähtyjä kovempia.

Tilannetta vielä heikentää se fakta, että Golden Knightsin sairastuvalla alkaa olemaan ruuhkaa. Sivussa tällä hetkellä ovat muun muassa maalivahti Marc-Andre Fleury, sekä hyökkääjät Erik Haula ja Jonathan Marchessault.

Vegas teki vielä kaiken lisäksi kauden alla älyvapaan liikkeen, kun se poimi Malcolm Subbanin waiver-listalta ja kauppasi luotettavan Calvin Pickardin Torontoon. Toki on muistettava, että seura teki myös laajennusdraftissa fanien silmään älyttömiä liikkeitä, mutta tällä hetkellä ne näyttävät joltakin aivan muulta.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.