Arizona Coyotesin uudeksi ykkösvahdiksi hankittu Antti Raanta on jo toistamiseen loukkaantuneena uudessa seurassaan.

Kun 28-vuotias suomalainen saapui Arizonaan ensimmäistä kertaa, oli hän antamassaan haastattelussa enemmän kuin innoissaan saamastaan mahdollisuudesta. Raanta nimittäin hankittiin seuraan uudeksi ykkösvahdiksi.

Tuo innostus koki kuitenkin ensimmäisen takaiskun hyvin nopeasti, sillä Raanta loukkaantui heti harjoitusleirin alkajaisiksi, eikä näin ollen kyennyt pelaamaan ainoatakaan harjoitusottelua.

Lopulta suomalaisvahti pääsi tekemään Coyotes-debyyttinsä joukkueensa kauden toisessa runkosarjaottelussa, esiintyen siinä erinomaisesti.

Tämäkin ilo loppui kuitenkin lyhyeen, kun toisessa pelaamassaan ottelussa hän päästi reippaaseen kuuteen minuuttiin kolme kiekkoa selkänsä taakse ja kauden kolmannessa startissaan hän joutui jättämään ottelun kesken 20 peliminuutin jälkeen, jälleen alavartalovamman vuoksi.

Monet ovatkin spekuloineet sillä, heittettiinkö uusi ykkösvahti liian nopeasti loukkaantumisensa jälkeen tulille, mutta sen sijaan Coyotesin valmennusjohdossa tuntuu vallitsevan hyvin erilainen näkemys tilanteesta.

Seuran päävalmentaja Rick Tocchet nimittäin syytti – jo toistamiseen – loukkaantumisista Raantaa itseään, vihjaillen, ettei suomalainen olisi ollut harjoitusleirille saapuessaan riittävän hyvässä kunnossa.

– Vaikuttavia asioita on paljon. Pidän hänestä jättimäisen paljon – hän on loistava kaveri – mutta hän olisi voinut olla hieman paremmin valmistautunut (tullessaan tänne), Tocchet paalutti Arizona Sportsille.

– Hänen täytyy nyt vain käsitellä nämä kokemansa vammat ja me tulemme auttamaan hänet tämän töyssyn ylitse.

[readmore from=”suomalaiset”]

Suomalaisvahdin paluuaikataulusta ei vielä toistaiseksi ole mitään tietoa.

– Hän ei ole pystynyt vieläkään luistelemaan, joten status on ”day-to-day”. Hänen on pystyttävä ensiksi luistelemaan.

Raanta itse ei ole ollut median tavoitettavissa viimeisimmän loukkaantumisensa jälkeen.

Kuten eilisillan aikana kerroimme, Raannan loukkaantuminen on aiheuttanut paljon päänvaivaa Coyotesille, sillä kakkosvahti Louis Domingue on sukeltanut pahemman kerran.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.