Tampa Bay Lightningin venäläishyökkääjä Nikita Kucherovin voi hyvällä omallatunnolla väittää olevan ainoa ihminen Floridassa, jolta löytyy kotoaan oma harjoitusjää.

Ensinnäkin kyse on kuuman aurinkoisesta Floridasta ja toisekseen oman jään omistaminen nyt ei ole mikään kovinkaan yleinen juttu. Mutta Kucherovilta tällainen siis löytyy – omasta autotallistaan.

Tätä hyödyntäen Kucherov onkin noussut yhdeksi NHL:n vaarallisimmista hyökkäyspään pelaajista, ennen kaikkea hänen erittäin vaikeasti luettavissa olevan laukaisutekniikan vuoksi. Hän nimittäin on harjoitellut esimerkiksi rystylaukauksensa niin erinomaiseksi, että hän pystyy koska tahansa ampua kämmeneltä tai rystyltä ja juuri tämä tekee hänen laukausten lukemisesta lähes mahdotonta maalivahdeille.

Vaikka Kucherov itse sijoittuikin viime kaudella NHL:n pistepörssissä kuudenneksi ja nousi aivan NHL:n kirkkaimpaan eliittiin, myös häneltä löytyy pelaajia, joista hän on hakenut vaikutteita.

Näiden vaikutteiden kautta venäläistaituri onkin noussut samaan kastiin Sidney Crosbyn ja Patrick Kanen kanssa, siis kavereiden, jotka tunnetaan NHL:n vaarallisimpina rystylaukojina.

– Etenkin tässä liigassa sinun täytyy olla ennalta-arvaamaton. Tämä on todella haastava liiga ja sinun täytyy kyetä luomaan tilanteita tyhjästä. Katsokaan Kanea ja Crosbya – se (rystylaukaus) on jättimäisen iso osa heidän peliään ja se on asia, jonka olen halunnut lisätä peliini ja olla siinä parempi, Kucherov avaa Tampa Bay Timesille.

Tämän vuoksi Kucherov suuntaakin joukkueensa harjoitusten jälkeen lähes suoraan autotalliinsa, jossa hänellä on keinotekoinen jää. Siellä hän hioo muun muassa tätä nykyisin mestarillista rystylaukaustaan.

Ja itse asiassa joku voisi väittää Kucherovin olevan jo parempi rystylaukoja kuin Crosby on. Tämä perustuu siihen, että Crosby pelaa lähestulkoon täysin suoralla lavalla, kun taas Lightning-tähdellä on lavassaan käyrää. Toisin sanoen virhemarginaali on äärimmäisen pieni, sillä pienenkin virheen kohdalla laukaus epäonnistuu täysin – käyrä lapa ei anna tippaakaan anteeksi.

– Hän kontrolloi täydellisesti tuota käsissään olevaa asetta, Fox Sportsin asiantuntija Brian Engblom paaluttaa.

Kun Kucherovin työkalupakkiin kuuluvat myös nopeus ja se, että hän pystyy käytännössä ottaen jokaisessa hyökkäyspään tilanteessa hämäämään vastustajiaan, tekee se hänestä eittämättä yhden tämän hetken maailman parhaista pelaajista.

– Hän on yksi parhaista, ellei jopa paras, harhaanjohtamaan vastustajiaan koko NHL:ssä, Detroit Red Wingsin päävalmentaja Jeff Blashill hehkuttaa ja avaa samalla sitä, miksi Kucherovin puolustaminen on ajoittain jopa mahdotonta.

Kucherovin joukkuekaveri Steven Stamkos tunnetaan yhtenä NHL:n parhaista laukojista, mutta jopa hän on ”kateellinen” venäläistähden laukaukselle, ja nimenomaan sille rystylle.

x - Tampa Bay Lightning

@TBLightning

x - Tampa Bay Lightning

@TBLightning
Who ya got tonight for our @SonnysBBQ goal of the game? #STLvsTBL
Tonight’s @SonnysBBQ goal of the game: Kuch with a filthy backhander for a goal in his fifth-straight game. 💰 #STLvsTBL

– Kovinkaan moni kaveri ei pysty ampua tuolla tavalla ja luulen, että minulta ei edes löydy repertuaaristani tuollaista laukausta.

Viime yönä hän tekikin melkoista historiaa, sillä hänestä tuli NHL:ssä vasta neljäs pelaaja, joka on kyennyt tekemään kauden kuudessa ensimmäisessä ottelussa maalin – ykkösenä on 12 perättäisellä ottelulla Mario Lemieux.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kun kaikkeen tähän edellä olevaan lisätään se valtava nälkä, joka tältä vasta 24-vuotiaalta venäläiseltä löytyy, on hän ajoittain jopa pysäyttämätön kone.

– Ensiksi hän teki 30 maalia ja sitten hän teki 40. Sen jälkeen hän sanoi ”haluan yltää 50:een” – eihän tuollaisesta nälästä voi olla pitämättä, päävalmentaja Jon Cooper kehuu suojattiaan.

Toistaiseksi Kucherov on tehnyt kuuteen otteluun upeat seitsemän täysosumaa ja antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä. Tällä menolla se on vasta alkua ja 50 maalin rajapyykin rikkominen ei ole todellakaan mikään mahdottomuus.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.