NHL:n ykköstavoite tällä hetkellä on parantaa näkyvyyttään kansainvälisellä tasolla, niin hullulta kuin se Pyongchangin olympialaisiin liittyvän päätöksen jälkeen kuulostaakin.

Maailman kovin kiekkoliiga päätti olla osallistumatta Pyongchangin olympiaturnaukseen, koska sitä ei kaikessa yksinkertaisuudessaan nähty houkuttelevana vaihtoehtona näkyvyyden näkökulmasta. Asiasta kertoi muun muassa Minnesota Wildin omistaja Craig Leipold.

– Viimeisen vuoden aikana on ollut paljon huhuja, joiden mukaan liiga olisi harkinnut asiaa uudestaan. Ne (huhut) ovat olleet kuitenkin täysin valheellisia. Päätöksen pyörtämisestä ja menemisestä olympialaisiin ei missään vaiheessa käyty edes keskusteluita, Leipold kommentoi pari viikkoa sitten Pioneer Pressille.

– Etelä-Korea ei meidän silmissämme lisää pelin tai brändimme arvoa, emmekä tule sulkemaan liigaa sellaisen takia.

NHL kävi tänä syksynä pelaamassa harjoitusotteluita ulkomailla, osana laajentumishalujaan ja näkyvyysprosessiaan, kun Los Angeles Kings ja Vancouver Canucks kohtasivat toisensa kahdesti. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Kiinassa pelattiin NHL-ottelu.

[readmore from=”suomalaiset”]

NHL onkin ottanut Kiinan erityisen voimakkaasti viime vuosien aikana kohteekseen ja siksi liigan uskotaankin palaavan olympiakartalle vuonna 2022, kun olympialaiset järjestetään Pekingissä.

Samalla sekä NHL että NHLPA (NHL:n pelaajayhdistys) ovat ottaneet kohteekseen niin ikään myös vanhan mantereen, siis Euroopan. Osapuolet ovat nimittäin pohtineet niinkin radikaalia vaihtoehtoa, että NHL:n All Star -tapahtuma poistettaisiin kokonaan kalenterista ja tilalle tulisi jonkinlainen Euroopassa järjestettävä tapahtuma.

NHL:n ja NHLPA:n uskotaan jatkavan keskusteluita asian tiimoilta aivan lähiaikoina, asiasta kirjoittanut Sportsnetin Chris Johnston kertoo, ja lisäksi hän paljastaa NHL:n palkanneen Harvardista valmistuneen bisnesmies Jaka Lednikin valvomaan liigan Eurooppaan liittyvää kasvustrategiaa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.