Ottawa Senators oli lähellä marssia viime kaudella Stanley Cupin finaaleihin, joista se jäi lopulta vain yhden maalin päähän. Se nimittäin pelasi Itäisen konferenssin Game 7:ssä aina jatkoerässä asti, mutta lopulta Pittsburgh Penguins vei taistossa pidemmän korren.

Senatorsin ehdottomasti tärkein pelaaja sen uskomattoman pudotuspelikevään aikana oli puolustaja Erik Karlsson, joita monet pitävät jopa maailman parhaana jääkiekkoilijana.

Kaikista vaikuttavinta tässä kaikessa oli se, että Karlsson pelasi pudotuspelit rikkinäisellä nilkalla, joka jouduttiinkin operoimaan kesän aikana. Kuntouttaminen vei lopulta aina tähän päivään saakka, mutta nyt seura on ilmoittanut, että Karlsson on valmis palaamaan tositoimiin.

Eikä kiekkofanien tarvitse odottaa Karlssonin paluuta enää pitkään, sillä hän tulee olemaan mukana Senatorsin kokoonpanossa huomenna, kun se kohtaa Vancouver Canucksin.

– On sataprosenttisen varmaa, että hän on valmis. Hän tulee pelaamaan tiistaina, päävalmentajana toimiva Guy Boucher paljasti TSN:n Ian Mendesille.

[readmore from=”suomalaiset”]

Senators on pelannut alkukaudesta viisi ottelua ilman kapteeniaan maalisuhteella x-x. Se on kohdannut syksyn aikana tähän mennessä Washington Capitalsin (5-4-tappio vl.), Detroit Red Wingsin (2-1-tappio), Vancouver Canucksin (3-2-voitto vl.), Calgary Flamesin (6-0-voitto) sekä Edmonton Oilersin (6-1-voitto).

Sen tehdyt maalit, 19, on NHL:n kahdeksanneksi kovin lukema. Päästettyjen maalien (8) osalta Senators on sijaan tällä hetkellä liigan paras joukkue.

Ylivoiman suhteen Senatorsilla on kuitenkin hiukan petrattavaa, sillä se on hyödyntänyt kyseiset tilanteet vain 17,8 prosentin tarkkuudella. Tämä on NHL:n vasta 18. paras lukema.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.