Suomalaiset eivät ole pyörineet tällä kaudella liiaksi otsikoissa, mitä tulee NHL-kaukaloihin. Kotimaiset pelaajat ovat pelanneet tällä kaudella NHL:ssä 92 ottelua, joissa he ovat iskeneet vain 13 maalia ja yhteensä 38 tehopistettä.

Suomalaisia on esiintynyt NHL-seurojen riveissä tämän kauden aikana 23 kappaletta, joten tämänkään suhteen lukema ei ole kovinkaan mairitteleva.

Suomalaisten pistepörssin kärjessä majailee tällä hetkellä puolustaja Olli Määttä, joka on tehnyt kuuteen otteluun tehot 2+4. Jos katseet käännetään koko liigan pistepörssiin, on Määttä täällä sijalla 37.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö joku suomalaisista majailisi jossakin tilastossa koko liigan kärjessä. Kyseinen herra on Rasmus Ristolainen, jonka keskiarvollinen peliaika on koko NHL:n paras.

[readmore from=”suomalaiset”]

Buffalo Sabresia edustava nuorukainen on nimittäin kerännyt ottelua kohden peliaikaa komeat 26:40 minuuttia. Tehoissa tämä ei ole vielä näkynyt, sillä suomalaisella on kasassa kuudesta ottelusta tehot 0+2.

Toisena peliaikatilastossa majailee Nashville Predatorsin P.K. Subban, jonka lukema on 26:36. Kanadalaispakki on iskenyt viiteen otteluun tehot 1+6.

Viime kaudella Ristolainen pelasi 26:28 minuuttia ottelua kohden, ja hän oli tilastossa NHL:n viidenneksi paras. NHL:n eniten peliaikaa viime kaudella keräsi Winnipeg Jetsin Dustin Byfuglien (27:26).

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.