Calgary Flamesissa kaksi ottelua tähän mennessä pelannut tshekkikonkari Jaromir Jagr on saanut uudessa seurassaan niin sanotusti ylennyksen.

45-vuotias ikoni viiletti kolme ensimmäistä otteluaan nuoren Sam Bennettin ja kokeneemman Kris Versteegin rinnalla, mutta heistä kukaan ei päässyt tehopisteille tasaviisikoin pelattaessa, vaan ainoastaan Jagr onnistui avaamaan kauden pistetilinsä ylivoimalla.

Kokonaisuudessaan liekkipaitojen alkukautta kuvaa kaikkein parhaiten sana ”ailahteleva”; kun ottelut pilkotaan osiin, on Flames iskenyt parhaimmillaan kolmeen otteluun 15 maalia, kun taas heikoimmillaan se on jäänyt kolmessa ottelussa kahteen maaliin (jäänyt kahdesti ilman maaleja).

Ei siis ollut mikään ihme, että voitokkaasta Vancouver Canucks -ottelusta huolimatta päävalmentaja Glen Gulutzan päätti lähteä uuteen viikkoon täysin uusiksi laitetuin ketjuin.

Kaikkein mielenkiintoisin muutos oli eittämättä Jagrin siirto ykkösketjuun, jossa hän hyppää Sean Monahanin ja Johnny Gaudreaun rinnalle. Jagr saalisti toistaiseksi ainoan tehopisteensä nimenomaan ylivoimalla, syöttämällä Gaudreaun maalin, joten tämä on varmasti toiminut osaltaan kimmokkeena tälle kokeilulle.

[readmore from=”jaromir-jagr”]

Ennen kaikkea kyseessä on jättimäinen näytönpaikka kokeneelle Jagrille. Monahan on nimittäin kauden ensimmäiseen kuuteen otteluun tehnyt tehot 2+3 (+3) ja Gaudreau on puolestaan naulannut pisteet 2+6 (0).

Jo siinä vaiheessa, kun Jagrin Flames-sopimuksesta kuultiin ensimmäisen kerran, alkoivat puheet siitä, että miten pitkään 45-vuotiaalta konkarilta ottaa nousta seuransa ykkösketjuun ja lopulta vastaus oli siis kolme.

Monahan-Gaudreau-kaksikkoa voisi ikään kuin tituleerata Calgary Flamesin Aleksander BarkovJonathan Huberdeau-duoksi, sillä esimerkiksi pelaajien iässä on paljon yhtäläisyyksiä.

Jagr pelasi Florida Panthersissa nimenomaan edellä mainitun kaksikon rinnalla ja jälki oli vakuuttavaa. Kokonaisuudessaan hän kiekkoili floridalaisseurassa 181 runkosarjaottelua ja teki niissä tehopisteet 49+81=130.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.