Washington Capitals oli tyly vieras New Jersey Devilsille, sillä se haki pirupaidoista 5-2-voiton, aiheuttaen isännilleen vasta kauden ensimmäisen tappion.

Ottelun dramaattisin hetki jouduttiin kokemaan jo ennen aloituskiekon pudottamista, kun NHL:n kärkisenttereihin ja joukkueensa ehdottomiin ykköstähtiin lukeutuva Nicklas Bäckström sai kiekon päähänsä alkulämmittelyissä.

Jo valmiiksi uhkaavan tilanteen muutti vielä pahemmaksi se, ettei ruotsalaistähdellä ollut kypärää päässään. Hän luistelikin suoraan osuman jälkeen pukukoppiin, mutta Capitals-leirissä saatiin huokaista helpotuksesta, kun Bäckström luisteli ottelun alkaessa muiden joukossa kaukaloon.

Omaa mystiikkaansa tilanteeseen toi se, että pelipäivä oli perjantai 13. päivä, mitä yleisesti ottaen pidetään epäonnen päivänä, ja sattumoisin Bäckström oli kuin enteen tavoin unohdettu merkitä ottelun kokoonpanoon.

Kaikki kuitenkin järjestyi ja itse asiassa juuri Bäckström olikin ottelussa melkoisessa lentokelissä. Hän nimittäin syötti joukkueensa ensimmäisen, toisen ja neljännen osuman sekä viimeisteli itse viidennen maalin. Kaiken kaikkiaan hän summasi siis kasaan tehot 1+3.

Etenkin ylivoimalla pelattaessa kohta 30-vuotias keskushyökkääjä oli pitelemättömässä vireessä, sillä neljästä pisteestään hän teki peräti kolme erikoistilanteiden aikana.

[readmore from=”alexander-ovechkin”]

Bäckströmin ohella Capitalsin tehokkaimmat pelaajat olivat kahdesti maalinteossa onnistunut T.J. Oshie sekä tehot 1+1 summannut Alexander Ovechkin, joka iski Devilsin verkkoon jo kauden yhdeksännen maalinsa.

Enemmän Ovechkinin huikeasta, ja historiankirjoja rikkovasta, alkukaudesta voit lukea TÄÄLTÄ.

Oshien, Ovechkinin ja Bäckströmin ohella maalinteossa vierailta onnistui Jakub Vrana. Isäntien maaleista vastasivat puolestaan Taylor Hall ja Kyle Palmieri. Oman erityismainintansa ansaitsee myös Devilsin tulokaspuolustaja Will Butcher, jonka syöttöpiste oli hänelle jo kauden kuudes tehopiste (0+6).

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.