Montreal Canadiensin suunnitelma korvata Venäjälle siirtynyt Andrei Markov sveitsiläispuolustaja Mark Streitilla ei lähtenyt toimimaan missään vaiheessa.

Jo etukäteen, kun Streit allekirjoitti vuosina 2005-08 edustamansa seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen, tehtävä näytti mahdottomalta. Markov oli nimittäin ollut viime kaudella edelleen NHL:n eliittipuolustajia, kun taas Streitin ura oli selkeässä laskussa.

Streit sai Montrealissa kaksi näytönpaikkaa, ja kun niissä ei syntynyt pistettäkään sekä tehotilasto näytti lukemaa -2, passitti Canadiensin päävalmentajana toimiva Claude Julien konkaripuolustajansa katsomoon.

Lopulta kanadalaisseuran suunnalta kantautui tieto, jota osattiin ennakoida jo viime päivien tapahtumien perusteella, sillä Canadiensin GM:nä toimiva Marc Bergevin oli yrittänyt kaupitella sveitsiläistä tuloksetta: Streit asetettiin waiver-listalle.

Waiver-lista tarjoaa jokaiselle NHL-seuralle ikkunan poimia Streit ilmaiseksi riveihinsä 24 tunnin ajan, ja mikäli ottajia ei löydy, edessä on siirto AHL:ään.

Streit täyttää joulukuussa 40 vuotta, joten AHL:ssä pelaaminen tuskin nappaa enää tässä vaiheessa, etenkin, kun Euroopassa pelatessaan hänellä olisi mahdollista edustaa maataan olympialaisissa; TVA:n toimittaja Louis Jean paljastaakin Twitter-tilillään konkaripuolustajan suunnitelmat.

– On hyvin epätodennäköistä, että Streit ilmoittautuu ”Habsin” farmitiimiin, mikäli hän läpäisee waiver-listan. Hän todennäköisesti pyytää sopimuksen purkamista pelatakseen Sveitsin paidassa olympialaisissa.

[readmore from=”olympialaiset”]

Normaalisti yli 35-vuotiaiden pelaajien palkat lasketaan palkkakaton alaisiksi, pelasivat nämä sitten missä tahansa, mutta yksivuotisten sopimusten kohdalla tämä sääntö ei päde. Jos siis Streit pyytää sopimuksen purkamista, se myös toteutunee, sillä se on molempien osapuolien etu.

Luonnollisesti se olisi myös Sveitsin olympiajoukkueen etu, sillä 786 runkosarjaottelua urallaan pelannut, tehot 96+338=434 ja viime keväänä Stanley Cupin voittanut Streit olisi loistava vahvistus alppimaalle.

Tarkkaa tietoa siitä, milloin Streit on asetettu waiver-listalle, ei ole olemassa, mutta hänen kohtalonsa on mitä todennäköisimmin selvillä – kaikilta osin – viimeistään viikonlopun aikana.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.