Aleksander Barkovin Florida Panthers sai vieraakseen erittäin vahvasti kautensa aloittaneen St. Louis Bluesin.

Vierasjoukkue Blues vastasi ottelun avausmaalista, kun se maalittoman avauserän jälkeen pysäytti ylivoimalla kellot aikaan 21:14, Paul Stastnyn tehdessä upean maalin.

Panthersin kuitti tuli kuitenkin vain 12 sekuntia myöhemmin, kun puolustaja Ian McCoshen viimeisteli NHL-uransa avausmaalin ja sen jälkeen isännät menivätkin maalien merkeissä menojaan.

Ensiksi osui Vincent Trocheck, karattuaan alivoimalla läpiajoon, ja tuossa kohtaa ottelu oli ehtinyt vanhentua vasta 22:45. Vajaat viisi minuuttia myöhemmin ja Jake Allenin selän takana helähti jälleen – tällä kertaa asialla oli 21-vuotias Jared McCann, joka osui ylivoimalla.

Uskomattoman vauhdikkaan vajaan kahdeksanminuuttisen jälkeen, mikä siis piti sisällään neljä maalia, päätöserään siirryttiin tilanteesta 3-1. Vaan ei aikaakaan, kun Aaron Ekblad täräytti reippaan kolmen minuutin pelin jälkeen isännät jo 4-1-johtoon, Jonahtan Huberdeau’n ja Barkovin syötöistä.

Päätöserässä nähtiin myös draamaa, joskaan ei nyt lopputuloksen kannalta kovinkaan vakavaa sellaista. Barkov nimittäin pääsi nostamaan kätensä ilmaan kauden avausmaalinsa merkiksi, mutta maali ei ollut mikään itsestäänselvyys, sillä Allen venyi tilanteessa käsittämättömään torjuntaan…

Allen save....or Barkov goal

..tai tämä oli ainakin tuomareiden mielipide, sillä maalia ei hyväksytty.

[readmore from=”suomalaiset”]

Valtaosa tilanteen nähneistä ihmisistä ovat olleet satavarmoja, että kiekko oli jopa selvästi maalin sisällä – monet twiittasivatkin saman viestin ”Se oli sisällä” – mutta pelivälineen oltua Allenin hanskassa, sen ei pystytty kiistatta osoittaa ylittäneen maaliviivaa ja näin ollen osuma jäi syntymättä.

Lopulta 5-1-maali näki päivänvalonsa ajassa 54:02, kun Nick Bjugstad osui McCannin syötöstä.

Ottelun loppulukemat olivat Panthersin eduksi 5-2, sillä tulokaspuolustaja Vince Dunn onnistui tekemään vielä ottelun loppuhetkillä NHL-uransa avausmaalin 36 kertaa torjuneen konkarivahti Roberto Luongon selän taakse.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.