© Kuva: Getty Images

Wayne Gretzkyn ja Luc Robitaille’n patsaat saavat seuraa – ”Ei mielessä edes villeimmissä unelmissa”

Kun urheilumaailmassa kunniaksesi pystytetään patsas, silloin sinun on tullut jättää lähtemätön vaikutus lajin pariin.

Wayne Gretzky ja Luc Robitaille. Siinä on kaksi henkilöä – kaksi pelaajaa – joiden kunniaksi Los Angeles Kings on pystyttänyt kotiareenanaan toimivan Staples Centerin eteen patsaat.

Edellä olevien kahden nimen kohdalla puhutaan sellaisista laji- ja seuralegendoista, että patsaan saaminen heidän rinnalleen vaatii jotain todella poikkeuslaatuista. Ja poikkeuslaatuista – sitä Bob Miller todella on.

Moni varmasti kysyy: kuka Bob Miller on?

Miller on 78-vuotias yhdysvaltalainen, joka toimi huimat 44 vuotta Los Angeles Kingsin selostajana, kunnes hän päätti selostusuransa viime kauteen terveysongelmien vuoksi. Hän ehti selostaa käsittämättömät 3 351 Kingsin ottelua ennen siirtymistään eläkkeelle.

Vaikka siis kyse ei ole pelaajelegendasta, kyse on todellisesta lajilegendasta, joka nimenomaan kantaa tuota legenda-statusta sekä kalifornialaisseurassa että ylipäätään jääkiekkopiireissä.

Millerille itselleen tämä valtaisa kunnianosoitus tuli jättimäisenä yllätyksenä, kuten hän San Gabriel Valley Tribunen mukaan paljastaa.

– Ihmisten työuralle mahtuu hetkiä, jotka eivät käy mielessä edes villeimmissä kuvitelmissa. Patsas Staplec Centerin edessä on jotain sellaista, jota en osannut koskaan edes kuvitella.

– Minulle on suuri kunnia liittyä aikamme suurimpien urheilijoiden sekä hyvän ystäväni, jo edesmenneen Chick Hearnin, joka 44 vuotta sitten suositteli minua Kingsin selostajan paikalle, rinnalle.

Hearn toimi siis NBA-seura Los Angeles Lakersin selostajana 42 vuoden ajan, joten Miller on siis Kingsin historiassa ensimmäinen ”ei-pelaaja”, joka saa kyseisen kunnianosoituksen.

Miller on saanut aiemminkin kunniaa työstään, sillä 11 vuotta sitten hän sai oman tähtensä Hollywood Walk of Famelle. Puolestaan vuonna 1998 Staples Centerin pressiboksi nimettiin hänen mukaansa ja nyt vuoden 2018 tammikuussa hänen kunniakseen nousee siis patsas.

– Bob Miller tulee olemaan ikuisesti L.A. Kingsin ääni ja me odotamme innolla mahdollisuutta kunnioittaa sekä häntä että hänen perhettään tuona erityislaatuisena tammikuisena päivänä.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.