© Kuva: Getty Images

Stanley Cup -voittajan karu kohtalo: syksy New Yorkissa, tuleva kausi Saksassa

Yleensä sitä niin puhutaan siitä, kuinka Stanley Cup -voittajia arvostetaan NHL:ssä täysin eri tavalla, kuin ”tavallisia kuolevaisia”. Heillä tarkoitan tässä tapauksessa pelaajia, jotka eivät ole koskaan urallaan voittaneet kiekkomaailman himoituinta palkintoa.

Tämä arvostus ei kuitenkaan koskenut hyökkääjä Andrew Desjardinsia, joka haki syksyllä pelipaikkaa New York Rangersista. Try out -hyökkääjä ei kuitenkaan koskaan saanut seuralta varsinaista sopimusta, joten hän jäi jälleen ilman työpaikkaa.

Desjardins päätyikin lopulta nopeasti siihen ratkaisuun, että hän ei jää kituuttelemaan esimerkiksi AHL-kaukaloihin. Alempien ketjujen hyökkääjä pakkasi nimittäin matkalaukkunsa ja osti lennot Saksaan.

31-vuotias kanadalaishyökkääjä on nimittäin tehnyt sopimuksen Saksan DEL:ssä pelaavan Adler Mannheimin kanssa. Seura tiedotti sopimuksesta verkkosivuillaan.

Desjardins on edustanut edelliset kolme kautta Chicago Blackhawksia, minne hän siirtyi kesken kauden 2014-15. Juuri kyseisellä sesongilla Desjardins pääsi nostelemaan Stanley Cupin käsivarsilleen, sillä Blackhawksin tähän mennessä viimeisin mestaruus tuli juuri kyseisellä kaudella.

Blackhawksin lisäksi mies on edustanut NHL-urallaan San Jose Sharksia. Runkosarjaotteluita miehellä on maailman parhaassa kiekkoliigassa 408 kappaletta, joissa hän keräsi 23 maalia ja yhteensä 64 tehopistettä.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.