© Kuva: Getty Images

Juuri, kun luulit kuulleesi kaiken! – 45-vuotiaasta Jaromir Jagrista aivan käsittämätön fakta

Juuri, kun luulit kuulleesi kaiken mahdollisen Jaromir Jagrista, leuka loksahtaa uudemman kerran lattiaan saakka.

Mikäli 45-vuotias legenda pysyy käynnissä olevan kauden pääosin ehjänä, tulee hänestä NHL:n historiassa kaikkein eniten otteluita pelannut pelaaja. Hänellä on nimittäin 55 ottelua matkaa ykkösenä olevaan Gordie Hoween.

Kaiken kukkuraksi Jagr on myös NHL:n toiseksi tehokkain pelaaja kautta aikain ja ainoastaan muuan Wayne Gretzky on häneltä saavuttamattomissa.

Jagr on useampaan otteeseen viime vuosien aikana vitsaillut omalla iällään – hän on esimerkiksi vanhempi kuin Calgary Flames, siis seura, jota hän nykyisin edustaa.

Kaikkein pöyristyttävin fakta on kuitenkin vielä kuulematta ja se tulee tässä: Jagr on pelannut NHL:ssä pidempään kuin 52 prosenttia nykyisistä NHL-kiekkoilijoista on elänyt. Kyllä, siis yli puolet nykyisistä NHL-pelureista ei ole päästänyt vielä ensimmäistä kiljaisuaankaan, kun Jagr on jo viilettänyt NHL-jäillä.

Asiasta kertoi omalla Twitter-tilillään ESPN:n Steve Braband.

Itse asiassa ehkä kaikkein koomisin seikka on se, että NHL:ssä pelaa pelaajia, joiden vanhemmat ovat nuorempia kuin helmikuussa 46 vuotta täyttävä tshekkilegenda.

Onkin siis helppo väittää, että tällaista pelaajaa tuskin tullaan näkemään enää koskaan uudelleen NHL-kaukaloissa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.