© Kuva: Getty Images

Joonas Korpisalo nähdään jälleen maalinsuulla? – Viikonloppuna luvassa todellinen herkkupala

Suomalaisvahti Joonas Korpisalon kausi ei lähtenyt parhaalla tavalla käyntiin, kun hän pääsi maalinsuulle jo Columbus Blue Jacketsin toiseen otteluun. Tuolloin vastassa oli Chicago Blackhawks, eikä joukkueen otteet jättäneet jälkipolville kerrottavaa.

Korpisalo sai kerätä ottelussa kiekon selkänsä takaa viiteen otteeseen, joten kovinkaan loisteliaasti suomalainen ei kauttaan aloittanut. Hän starttinsa sai myös Blue Jackets -fanit suuren ihmetyksen alaikseksi, sillä olihan kyseessä vasta kauden toinen ottelu.

The Athleticin arvostettu kiekkotoimittaja Aaron Portzline on nyt avannut syitä siihen, miksi Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella päätti peluuttaa suomalaista heti kauden alussa.

– Sinun on saatava varavahtisi kokoonpanoon mukaan aikaisessa vaiheessa kautta ja tämä oli loistava sauma tehdä se. Back-to-back-ottelut kotona ja vieraissa? Vastustaja toisesta konferenssista? Minä luulen, että Korpisalo aloittaa myös ensi lauantaina Minnesotassa, kun joukkueella on vastaavanlainen tilanne, Portzline kirjoitti.

Portzline arvioi, että Korpisalon ottelumäärä tulee olemaan tällä kaudella noin 10-15 pelin luokkaa. Rohkaisevaa tällä hetkellä kuitenkin on se, että Korpisalo pääsee pelaamaan kauden aikana myös kovia otteluita, kuten juuri Blackhawksia vastaan.

– Bobrovsky tulee luultavasti pelaamaan 60-65 ottelua. Se tarkoittaa taukoa noin joka neljäs tai viides ottelu. Haluttiinko Chicagossa voittaa? Tottakai! Onko Blackhawks hankala vastus? Totta helkkarissa. Mutta heidän on tehtävä näitä päätöksiä läpi kauden. Kukaan ei tule lopulta muistamaan, kumpi voitti kauden toisen ottelun. Sitä paitsi nämä pisteet menivät toiseen konferenssiin.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.