On outoa ajatella, että Chicago Blackhawksin supertähti Patrick Kane voisi olla vielä aiempaakin parempi, sillä viiden viime kauden osalta ainoastaan Sidney Crosby on ollut häntä tehokkaampi.

Kolme pelattua ottelua ja tehot 2+4. Mikäli Kane pelaisi tällä tahdilla täyden 82 ottelun mittaisen runkosarjan, olisi hänellä kauden päättyessä kasassa 164 tehopistettä.

Tietenkään ei ole realistista odottaa, että kokenut yhdysvaltalainen pitäisi edellä mainitusta pistetahdista kiinni, mutta 100 tehopisteen raja on vähintäänkin uhattuna kuluvan kauden osalta.

Vaan, mistä Kanen nykyvire sitten oikein johtuu? Jos jotain, hänen kaudestaan odotettiin aiempaa heikompaa – lähtihän tutkapari Artemi Panarin Columbus Blue Jacketsiin.

Se johtuu kesästä.

Kane nimittäin otti siitä kaiken irti. Hän teki kaikkensa sen eteen, että NHL-kaudesta 2017-18 tulee hänen uransa paras.

28-vuotias laituri vietti kesän jälleen Chicagossa, viettäen todella paljon aikaa kehitysvalmentaja Brian Keanen kanssa ja treenaten muutamien muiden NHL-pelaajien kanssa. Lisäksi hän kävi vetämässä viikon mittaisen intensiivijakson Floridassa, viettäen sen yhden lajin arvostetuimman kehitysvalmentajan, Darryl Belfryn kanssa.

– Sitä luulisi, että tämän tason pelaajat eivät olisi niin nälkäisiä, koska he ovat jo saavuttaneet sen, mutta ”Kanerin” kaltaiset kaverit ovat nälkäisempiä kuin ketkään muut tietotaidon ja jatkuvan kehittymisen suhteen, The Athletic kertoo Keanen kommentoineen Kanen kesää.

Sille on siis syynsä, että Kane on – huolimatta 28 vuoden iästään – edelleen kykeneväinen parantamaan pelaamistaan.

Ja sitä hän on todella tehnyt. Kaikki hänen tehopisteensä ovat nimittäin syntyneet joko itse maalaamalla tai ykkössyöttäjänä toimimalla. Kyse ei ole siis ollut yhdenkään pisteen kohdalla sattumasta, vaan päinvastoin – highlight reel -tason suorituksista.

Cristiano Simonetta

@CMS_74_
Nick Schmaltz blasts one home after Kane sets him up perfectly. 8-1 CHI.

Eight goals & we're only 30 minutes in. #Blackhawks

Cristiano Simonetta

@CMS_74_
Patrick Kane's backhand is insane. 6-1 #Blackhawks

Cristiano Simonetta

@CMS_74_

Cristiano Simonetta

@CMS_74_
Patrick Kane with another beauty of a pass, this time to Nick Schmaltz. 3-0 #Blackhawks
It's just not fair. #Blackhawks

Cristiano Simonetta

@CMS_74_
An incredible no-look pass from Patrick Kane on the tape of Ryan Hartman, who scores the first goal of the season for the #Blackhawks.

Jos tässä kohtaa mietit, mitä nämä kehitysvalmentajat, kuten Keane, pelaajien kanssa tekevät, antakoot tämä Keanen kommentti hieman osviittaa siitä monipuolisuudesta.

– Näistä kohokohdista, jotka olen nähnyt, kaikkein suurin juttu on ollut se, miten hän käyttää silmiään harhaanjohtaakseen (vastustajaa). Hän antaa merkkejä jostain jutusta, mutta tekeekin toisin, minkä lisäksi hän tekee salakavalia muutoksia nopeuteensa.

– Toinen merkittävä seikka on se, miten hän imee useita vastustajia itseensä, vapauttaa siten ketjukaverinsa ja myös löytää sen avoimeksi jäävän miehen. Hän on aina ollut kuin taikuri siinä ja me teimme (kesällä) paljon juttuja, jotka keskittyivät siihen.

Kanen suoritukset ovatkin saaneet jokaisen, mukaan lukien NHL-scoutit, täysin hämilleen.

The Athleticin toimittajan Scott Powersin mukaan jokin NHL:n pelaajatarkkailija oli Pittsburgh Penguinsia vastaan irronneen 10-1-voiton jälkeen kutsunut häntä ”neroksi” ja kun Columbus Blue Jackets oli kaadettu 5-1-lukemin, oli toinen kykyjenetsijä sanonut häntä ”mielipuoliseksi”.

[readmore from=”suomalaiset”]

Ehkä kaiken ytimessä on kuitenkin tämä, siis pointti, jonka eräs kykyjenetsijä oli heittänyt niin ikään ilmoille: ”Hän on tuonut peliinsä lisää tasoja.”

Nimenomaan. Kane tuntuu olevan aiempaa monipuolisempi ja siksi hän ei tarvitse Panarinia, vaan sen sijaan hän tekee kenestä tahansa vierelleen asettuvasta pelaajasta paljon paremman, hyödyntäen heidän suurimpia vahvuuksia.

Tänä vuonna siis Connor McDavid ja Sidney Crosby saavat olla varuillaan, sillä Kane on jokaisella mahdollisella tavalla todellinen uhka heille.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.