Chicago Blackhawks on seura, joka on kamppaillut palkkakatto-ongelmien kanssa jo vuosien ajan. Niin vain seuran GM:nä toimiva Stan Bowman on löytänyt kaupattujen pelaajien tilalle toisia huippunimiä Euroopan kaukaloista.

Se on nojannut paljon myös lupaavien pelaajien -systeemiinsä, joista kenties paras esimerkki tällä hetkellä on hyökkääjä Alex DeBrincat.

Tulevaisuudessa seuran takalinjoilla saattaa pelata myös jopa kaksi nuorta suomalaista, jotka se on itse varannut. Kyseiset herrat ovat Joni Tuulola sekä Henri Jokiharju. Tuulola varattiin Blackhawksin toimesta kesällä 2015 (6. kierros) ja Jokiharju viime kesän ykköskierroksella.

Näistä kahdesta etenkin Tuulolan edesottamukset ovat herättäneet Pohjois-Amerikassa suurta mielenkiintoa. Suomalaispuolustaja on nimittäin iskenyt Vaasan Sportissa tehot 2+8, vaikka hän on pelannut kaudella vasta ainoastaan 12 ottelua.

[readmore from=”suomalaiset”]

Paljon kertoo esimerkiksi se, että 21-vuotias puolustajalupaus teki viime kauden 54 runkosarjakamppailuun kahdeksan tehopistettä.

Arvostetun The Athleticin kiekkotoimittaja Scott Powers uumoileekin nyt, että Blackhawks saattaa tuoda Tuulolan systeeminsä jo tämän kauden lopussa, kun pelit Suomessa ovat ohi. Siihen vaikuttaa tosin paljolti se, että jatkaako Tuulola nykyisellä tahdillaan.

Jokiharjun suhteen Powers on kuitenkin maltillisempi, sillä hän ei usko suomalaisen murtautuvan ammattilaiskaukaloihin vielä muutamaan vuoteen. Toimittaja kuitenkin huomauttaa, että Jokiharjusta povataan Blackhawksin tulevaisuuden puolustajaa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.