Kuten NHL Suomi sunnuntai-iltana kirjoitti, Toronto Maple Leafsin startti alkaneelle NHL-kaudelle oli käsittämätön. Vaahteralehtipaidat takoivat kahdessa voitokkaassa ottelussa uskomattomat 15 maalia. Toisaalta, omissa soi seitsemän kertaa.

Neljä pistettä on maksimi, mitä kahdesta ensimmäisestä taistosta pystyi ottamaan, joten sen puoleen Toronton sesonki alkoi mainiosti. Mutta onko seitsemän osuman päästäminen omiin kuitenkin lopulta huolestuttava merkki?

Joukkueen päästettyjen maalien keskiarvo 3,5 oli tätä artikkelia kirjoittaessa sunnuntai-iltana NHL:n 13:nneksi suurin.

– En usko, että voimme pitää kiinni tästä tahdista, Maple Leafsin tähtipakki Jake Gardiner myönsi National Postille viitaten maalitalkoisiin.

Avausviikonloppu NHL:ssä näytti sen, että Torontolta löytyy tulivoimaa hyökkäyksestä. Puolustaminen ja maalivahtipeli ovat sen sijaan suuria kysymysmerkkejä ihan puhtaasti tilastoja katsomalla.

– Tiedämme, että voimme tehdä maaleja. Tiedämme, että voimme puolustaa, Gardiner vakuutteli.

Sisäisen tehotilaston kärjessä on lukemalla +6 William Nylander, hännillä ovat Calle Rosen ja supertähti Mitch Marner lukemalla -2. Frederik Andersenin torjuntaprosentti on 90,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo siis 3,50.

Tilastot ailahtelevat hurjasti – pitää muistaa, että kautta on pelattu vasta kahden kamppailun verran.

Luulisi, että tekemiseen tulee jonkinlainen balanssi lähitulevaisuudessa.

Sivusto muistuttaa päävalmentaja Mike Babcockin arvoista – ainoa asia, jota Babcock ihailee lahjakkuutta enemmän, on järjestys. Talenttia Babcockilla on, mutta järjestystä hän tarvitsee joukkueeseensa yhä. Voitoista huolimatta.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.