NHL-faneille jälleen kerran liian pitkä kesä on vihdoin lusittu ja NHL-kausi on valmis alkamaan. Odotettavaa on enää yhden yön, yhden aamun ja yhden päivän verran, kunnes kiekko tippuu vihdoin jäähän.

Toki NHL:ssä on tahkottu syksyn aikana jo useita ja taas useita harjoitusotteluita, mutta runkosarja ja varsinaiset ottelut ovat luonnollisesti asia erikseen. NHL:n avauspäivänä pelataan neljä ottelua, joista ehdottomasti suurin herkkupala on Winnipeg Jetsin ja Toronto Maple Leafsin välinen vääntö.

NHL-väen osalta kamppailu on mielenkiintoinen erityisesti siitä syystä, että liigan yhdet seuratuimmat nuorukaiset, Patrik Laine ja Auston Matthews, kohtaavat toisensa. Jos asiaa kysytään kuitenkin Laineelta, ei hänellä ole omien sanojensa mukaan mitään skismaa Matthewsin kanssa.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Ajattelen vain, miten voitamme vastustajamme joukkueena. Media on tehnyt kaksintaistelusta suuremman asian kuin mitä se todellisuudessa on, Laine kertoi TSN:n mukaan.

Laine kuitenkin osittain ymmärtää, mistä media ja ihmiset puhuvat. Hän nimittäin myönsi, että kyseessä on toki omalla tavallaan erityislaatuinen kamppailu.

– Meidän kahden ja joukkueidemme välillä on toki paljon jännitettä. Tulee varmasti hauska ottelu. Toivottavasti onnistumme voittamaan.

Jetsin ja Maple Leafsin välisen kamppailun lisäksi avausyönä pelataan siis kolme ottelua: Pittsburgh Penguins – St. Louis Blues (03:00), Edmonton Oilers – Calgary Flames (05:00) sekä San Jose Sharks – Philadelphia Flyers (05:30). Jetsin ja Maple Leafsin ottelu alkaa sen sijaan klo 02:00.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.