Pittsburgh Penguins -tähti Phil Kessel täyttää tänään maanantaina 30 vuotta. Kaksinkertainen Stanley Cup -mestari latoi taannoin erikoisia, mutta ilmeisesti humoristia kommentteja iästään.

– Vanhenen. En edes tiedä, mitä ajattelen enää. Olen tulossa vanhaksi, yhdysvaltalainen murjaisi triblive.comin haastattelussa.

Kessel on edelleen kolmekymppisena jääkiekkomaailman huipulla. Hyökkääjä voitti viime ja toissa keväänä Stanley Cupin Pensin paidassa, lisäksi palkintokaappia koristavat muun muassa olympiahopea ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus sekä saman ikäluokan MM-hopeamitali.

– Kun olin nuori, en tiennyt (mitään). Olen oppinut paljon matkan varrella. Se ilmeisesti tekee vahvemman vuosi vuodelta. Mutta tiedän, että tulen vanhemmaksi, kesän 2006 Boston ykkösvaraus pyöritteli sivustolle.

Aikaa huipulla on

Pittsburgh on alkavalla kaudella kovan haasteen edessä. Joukkue hakee kolmatta peräkkäistä mestaruutta kokoonpanolla, jonka runko luonnollisesti on jälleen vuoden vanhempi.

Penguinsin taustahahmot eivät koe ”ikääntymistä” haasteena, sillä se vaikuttaa enemmänkin olevan mahdollisuus.

– Heillä kaikilla on jäljellä paljon jääkiekkoa (elämässään), pelaajauransa 43-vuotiaana lopettanut Penguinsin apuvalmentaja Mark Recchi sanoi viitaten Kesseliin sekä Sidney Crosbyyn ja Kris Letangiin.

Kukin mainituista pelaaja on nyt rikkonut kolmenkympin rajapyykin.

– Luulen, että he ovat kunnossa. Nämä kaverit pelaavat niin kauan kuin he haluavat.

– He tulevat älykkäämmiksi. Ensiksi, voit oppia kehostasi entistä enemmän, kun vanhenet. Toiseksi, he menettävät jalkoja, mutta voit käyttää päätäsi hieman enemmän, apuvalmentaja muotoili.

Pittsburghin harjoitusottelut jättivät paljon kysymyksiä ilmaan.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä joukkue taipui Columbus Blue Jacketsin käsittelyssä 0-3-numeroin Crosbyn, Kesselin ja kumppanien jäädessä varjoon.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.