Tähtihyökkääjä Jamie Benn oli NHL:n viime kauden yksi pahimpia pettymyksiä. Vaikka Dallasin kippari 69 pistettä nakuttikin, tippui hänen pistesaldo kauteen 2015-16 verrattuna 20 pinnalla. Lähes yhtä hurja muutos tapahtui myös teholukemassa, joka muuttui runkosarjan seitsemästä miinus yhdeksään.

Nyt CBS Sports arvelee artikkelissaan, että ensi kaudella Bennin laulu muuttuu. Kyseenalainen kiitos tästä kuuluu sivuston mukaan suomalaisveskareille Kari Lehtoselle ja Antti Niemelle.

Ensiksi mainitun rooli todennäköisesti pienenee ensi kaudella, sillä Ben Bishop saapui tähtipaitojen rosteriin. Niemi sen sijaan suuntasi Pittsburgh Penguinsiin.

Eli Benn pääsee taas kiinni punaiseen lankaan, kun maalilla epäonnistuneet suomalaistorjujat siirtyvät syrjään? Eipä ole ”kiitos” kovin mairitteleva Lehtosen ja Niemen näkökulmasta.

Toisaalta väitteessä voi olla aidosti perää.

Sekä Lehtonen että Niemi rehellisesti sanottuna epäonnistuivat viime kaudella, sillä kummankaan torjuntaprosentti ei noussut mitenkään erityisen timanttiseksi.

Lehtonen pysäytteli pikkumustia 90,2 prosentin varmuudella, Niemen vastaava lukema oli 89,2. Nyt tolppien välissä parannusta yrittää siis lähtökohtainen ykköskassari Bishop.

Dallasin pitää saada maalivahtien ja toki puolustuksenkin panosta yksiselitteisesti paremmaksi. Joukkue helisi viime kaudella omassa puolustuspäässä, sillä reppu soi runkosarjan aikana toiseksi eniten koko sarjassa – 260 kertaa.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.