New York Islanders on ollut läpi kesän otsikoissa sen suhteen, että missä se tulee pelaamaan ottelunsa tulevan kauden jälkeen.

Seuran nykyinen koti, Brooklynissa sijaitseva Barclays Center, ei nimittäin aio jatkaa yhteistyö Islandersin kanssa enää ensi kauden päätteeksi. Osapuolet tekivät alunperin 25 vuoden mittaisen vuokrasopimuksen, mutta molemmilla on oikeus purkaa se ensi kauden jälkeen.

Tällä hetkellä vaikuttaakin lähes jo sataprosenttisen varmasti, että Barclays Center ei halua jatkaa yhteistyötä. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, Islanders ei tuo hallin omistajille nimittäin tarpeeksi rahaa.

Islandersin yleisökeskiarvo esimerkiksi viime kaudella oli ainoastaan 13 101, joka oli koko NHL:n kolmanneksi huonoin lukema.

Islandersin tulevaisuus on nyt joka tapauksessa ollut tapetilla. Vaihtoehtojakin on löytynyt, joista yksi on ollut muun muassa se, että se muuttaisi takaisin vanhaan kotiinsa, Nassau Veterans Memorial Coliseumille, joka on kokenut viime vuosina valtavan remontin.

[readmore from=”suomalaiset”]

Tätä ei kuitankaan pidetä varteenotettavana vaihtoehtona, sillä remontin jälkeen halli vetää uumeniinsa ainoastaan 13 000 katsojaa, joka olisi NHL:n ylivoimaisesti pienin määrä.

Todennäköisin vaihtoehto onkin uuden hallin rakentaminen Long Islandille sijaitsevaan Belmont Parkiin. Asiassa ollaankin nyt edettä pikatahtiin, sillä seura on jättänyt nyt uudesta hallista ehdotuksen pöydälle.

Sportsnetin toimittajana toimivan John Shannonin mukaan Islandersin johtoryhmä oli myös eilen seuraamassa Detroit Red Wingsin ja Chicago Blackhawksin välistä kamppailua Red Wingsin upouudella Little Caesars Arenalla, missä miehille järjestettiin opastettu kiertue.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.