Vaikka olemmekin nimemme mukaisesti NHL:ään keskittyvä sivusto, tapahtuu myös muussakin kiekkoilevassa maailmassa joskus jotakin sellaista, mikä ansaitsee huomiota myös NHL Suomen puolella.

Yksi tällainen tapaus onkin nyt nähnyt päivänvalonsa, kun KHL-seura Ak Bars Kazania edustava puolustaja Stepan Zakharchuk on yrittänyt ”lopettaa” Metallurg Magnitogorskia edustavan virkaveljensä, Alexander Budkinin, uran.

KHL

@khl_eng
Ak Bars' defenseman Stepan Zakharchuk suspended for 8 games.

Zakharchuk määrättiinkin lopulta KHL:n toimesta kahdeksan ottelun mittaiseen pelikieltoon, jonka hän sai päähän kohdistuneesta taklauksesta. Videolta näkyy myös se, kuinka puolustaja ojentaa taklausvaiheessa kyynerpäänsä esiin, mikä näyttää myös osuvan Budkinia päähän.

Vaikka tilanne sattuikin maailman toiseksi parhaassa kiekkoliigassa, KHL:ssä, on se herättänyt myös laajaa huomiota jääkiekon synnyinsijoilla, Pohjois-Amerikassa.

Esimerkiksi monien tuntema ja todella arvostettu kiekkotoimittaja Darren Dreger on kirjoittanut Twitter-tililleen, että Zakharchuk yritti ”satuttaa tilanteessa vastustajaa sataprosenttisella varmuudella”.

Darren Dreger

@DarrenDreger
As nasty/dirty a hit as you're going to see in today's game. 100% a hit to hurt play in my opinion.

Greg Wyshynski

@wyshynski
KHL player gets 8-game suspension for monster hit (Video) sports.yahoo.com/khl-player-get… via @YahooSports

Miten sinä näet tilanteen? Oliko kahdeksan ottelun pelikielto mielestäsi liikaa, liian vähän vai sopivasti? Ota kantaa Facebook-sivujemme kommenttiosiossa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.