NHL on jatkuvasti muuttuva liiga, ja tällä hetkellä uusi suuntaus näyttänee olevan nopea ja kovatempoinen jääkiekko. Tämä on peruja kaksinkertaiselta Stanley Cup -mestarilta, Pittsburgh Penguinsiltä, joka on voittanut Cupinsa kyseisellä pelityylillä.

Samalla se on syönyt joiltakin veteraaneilta, kuten nyt esimerkiksi Jaromir Jagrilta, Jarome Iginlalta ja Shane Doanilta työpaikat. Pienemmille ja nopeammille kavereille uusi pelityyli istuu kuitenkin kuin nenä päähän.

Tähän joukkoon kuuluu myös Chicago Blackhawskin lupaava Alex DeBrincat, jolla on pituutta ainoastaan 171 cm, joten tämän suhteen häntä ei voida pitää, etenkään hänen tulokasstatuksensa vuoski, kovinkaan suurena uhkana vastustajan puolustukselle.

DeBrincat on kuitenkin pelannut erinomaisen harjoitusleirin ja hän sai nyt päävalmentajana toimivan Joel Quennevillen estottomat kehut.

– Sinun on tykättävä siitä, miten hän pelaa. Hän on parantunut peli peliltä ja hänen läsnäolonsa kiekollisena, maltti ja tilanteiden lukeminen on ykkösluokkaa. Tämä on ollut hänelle loistava harjoitusleiri, Quenneville kertoi Chicago Tribunen mukaan.

DeBrincat onkin juuri se herra, josta odotellaan joidenkin papereissa Artemi Panarinin, joka siis kaupattiin kesällä Columbus Blue Jacketsiin, korvaajaa. DeBrincat iski muun muassa viime yönä uskomattoman komean osuman, johon hän teki itse myös hienon esityön.

Here's the goal. Debrincat starts it off with a beauty pass that he gets back and buries. #CHIvsDET

Se mitä videolta ei kuitenkaan näy on se, että DeBrincatin vaihto olisi ollut jo ilman maalia loistava. Hän aloitti hyökkäyksen syöttämällä kiekon omalta alueeltaan Red Wingsin siniselle ja hän karvasi kiekon lopulta takaisin Blackhawksille.

DeBrincat loi itselleen tilaa loistavalla liikkeellä ja teki lopulta ratkaisun ajaa pelivälineen kanssa keskustaan. Tämän jälkeen hän antoi loistavan syötön Cody Fransonille ja ajoi tämän jälkeen maalille ja iski kiekon rysään.

DeBrincatin kohdalla tämä ei kuitenkaan missään nimessä ollut pelin ainoa kohokohta. Hän oli useaan otteeseen kiekon kanssa todella vaarallinen pelaaja, joskin Red Wingsin puolustus ei ollut viime yönä kovinkaan vahva.

Quennevillen kommentit siitä, että hän on ollu jokaisessa ottelussa yhä vain parempi pelaaja, pitää myös täysin paikkansa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Joka tapauksessa esitykset kielivät hänestä sitä, että hänellä on mahdollisuus jatkaa kovaa maalitehtailuaan myös NHL:n puolella. Hän nimittäin iski viime kaudella OHL-seura Erie Ottersin paidassa 65 maalia 63 runkosarjaotteluun.

Nyt, kun myös päävalmentaja Quenneville on liittynyt hänen kehujiensa joukkoon, on DeBrincatin mahdollisuudet murtautua Blackhawksin avauspäivän rosteriin erinomaisen hyvät.

Koska nuorukainen on syntynyt loppuvuodesta 1997, on Blackhawks myös vapaa lähettämään hänet AHL:n puolelle juniorisarjojen sijasta. Miesten pelejä on siis takuuvarmasti luvassa, joten DeBrincatin kehittyminen kohti NHL-tason maalitykkiä on kovassa vauhdissa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.