Maalivahteja ei enää nykyisin jääkiekon saralla jäähyaitiossa nähdä, mutta aina asiat eivät ole olleet näin.

NHL tiedotti tänään uudistaneensa rajusti verkkosivujensa tilasto-osiota. Liigan 100-vuotissynttäreiden kunniaksi se on päättänyt lisätä sivuilleen esimerkiksi kaikki koskaan NHL:ssä pelatut ottelut, kuten myös kaikkien yksilöiden pistetilastot.

Tähän mennessä NHL.com:sta löytyi tilastot vain vuodesta 1987 eteenpäin, mutta nyt siis ensimmäisenä tilastoituna vuotena löytyy 1917.

Kaikkien tilastojen kirjaaminen on vaatinut käsittämättömän määrän työtunteja, sillä sivuille on lisätty uskomattomat 55 461 runkosarjaottelua sekä 4 292 pudotuspeliottelua, mitkä siis on pelattu vuosien 1917-1987 välisenä aikana.

Lisättyjen tehopisteiden määrä onkin sitten aivan omaa luokkaansa, sillä NHL tiedottaa sen olevan käsittämättömästi yli 15 miljoonaa. Kaiken kaikkiaan NHL:ssä on pelannut tähän päivään mennessä 7 623 pelaajaa, joiden kaikkien tilastot siis löytyvät nykyisin sivuilta.

Kun NHL tiedotti uudistuksestaan, nousi sieltä esille monta erikoista asiaa, mutta kaikkein hauskin muistutus, ja ehkä ihan jokainen ei tästä tiennytkään, oli se, että mikäli NHL-maalivahti sai jäähyn, hän kävi itse istumassa sen jäähyaition puolella.

[readmore from=”suomalaiset”]

Viimeinen maalivahti, joka on itse käynyt istumassa oman istuntonsa, oli Chicagon Mike Karakas. Tämä tapahtui 27.12.1936, kun hänen joukkueensa pelasi New York Rangersin vieraana.

Toinen varsin mielenkiintoinen fakta oli se, että NHL:n kahtena ensimmäisenä kautena, toisin sanoen vuosina 1917-1919, jäähyt eivät olleet kahden, vaan kolmen minuutin mittaisia.

NHL.com:n uudituksista, ja muun muassa yhteistyöstä Eliteprospects.com-sivuston kanssa, voit lukea TÄÄLTÄ.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.