Florida Panthers varasi Sebastian Repon kesän NHL Draftissa kuudennella varauskierroksella.

Repo oli ollut jo aiemmin varauskelpoinen, mutta vasta kauden 2016-17 upeat suoritukset Liigassa saivat NHL-seurojen kiinnostuksen heräämään ja niinpä suomalaisia viime vuosina ahkerasti haalinut Panthers tarttui täkyyn.

21-vuotias hyökkääjä oli Panthersin harjoitusleirillä keskiviikkoon saakka, kunnes floridalaisseura teki leikkauksia rosterinsa osalta ja suomalainen lähetettiin farmisarja AHL:ään.

Nyt tilanteeseen on tullut kuitenkin mutkia. Tappara nimittäin vaatii suomalaista takaisin riveihinsä sen sijaan, että hän siirtyisi pelaamaan AHL:ään ja hakemaan sitä kautta lisää valmistavaa kokemusta Pohjois-Amerikan peleistä.

Ja tähän Tapparalla on kaikki oikeus.

Kuten Aamulehti kertoo, NHL:n sääntökirjassa sanotaan, että kaikki muut, paitsi 1. kierroksella varatut pelaajat, tulee palauttaa takaisin heidän eurooppalaisseuroihinsa.

Panthers on hakenut Tapparalta lupaa peluuttaa Repoa AHL:n puolella, mutta tamperelaisjoukkue ei ole Aamulehden saamien tietojen mukaan suostunut näihin vaatimuksiin.

[readmore from=”suomalaiset”]

Sinällään tilanne onkin hieman ikävä, sillä Repo oli kohtalaisen lähellä pelipaikkaa Panthersin avausillan NHL-rosteriin, ja mitä todennäköisimmin seurassa nähdäänkin, että suomalaishyökkääjä tulisi pelaamaan jonkin verran pelejä myös NHL:n puolella.

Nyt näin ei kuitenkaan käy, sillä Panthers tuskin haluaa lähteä leikkimään kissa-hiiri-leikkiä oman pelaajansa kehityksen suhteen, joskin sillä on siihen kaikki mahdollisuudet. Floridalaisseura voisi nimittäin pitää Repon reservissään, mutta se taasen tarkoittaisi sitä, ettei isokokoinen hyökkääjä saisi elintärkeää pelikokemusta missään ja lisäksi Panthers joutuisi maksamaan hänelle täyttä NHL-palkkaa.

Tässä kohtaa mieleen nousee ainoastaan yksi kysymys: mitä, jos joskus ajateltaisiin pelaajaa ja kysyttäisiin asiasta suoraan Repolta?

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.