The Athletic, joka on pienen ajan sisällä kaapannut lähes poikkeuksetta kaikki huipputoimittajat riveihinsä, hehkuttaa Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkosta.

Lehkonen on tunnettu kautta aikain todella kilpailuhenkisenä pelaajana, mutta mistä se hurja voitontahto on peräisin? Omasta perheestä.

Nuorella suomalaislaiturilla oli nimittäin kasvaessaan viisi sisarusta ja hän halusi päihittää heistä jokaisen, oli kyseessä sitten mikä asia tahansa. Itse asiassa juuri Artturi oli heistä se kaikkein kilpailuhenkisin ja tuo pikkupojasta asti mukana ollut tahtotila on kulkenut Lehkosen mukana Montrealiin.

– Sanotaan nyt vaikka, että pojat pelasivat katulätkää ja Artturi hävisi – hän saattoi juosta metsään ja itkeä siellä puoli tuntia, jääkiekkovalmentajana tunnettu isä Ismo Lehkonen paljastaa The Athleticille, naureskellen samalla muistoille.

– Sanoin vain vaimolleni, että ”älä murehdi, hän tulee kyllä takaisin, kun nälkä iskee”.

Enää Artturi Lehkonen ei juokse metsään itkemään hävitessään, mutta häviämistä hän vihaa edelleen yli kaiken. Tämä konkretisoitui esimerkiksi viime viikon lauantaina pelatussa harjoitusottelussa, jonka Canadiens hävisi Ottawa Senatorsille 1-5-lukemin.

– Se on syvältä. Jokainen, joka on jossain vaiheessa elämäänsä pelannut jotain, tietää, että häviäminen on syvältä. Eikä sillä ole merkitystä, onko jaossa pisteitä vai ei. Se on kamalaa. En voi sietää sitä.

”Tuo on täysin normaalia Artturia”

Artikkelin kirjoittanut toimittaja Arpon Basu kertookin artikkelissaan Ismon reaktiosta, kun hän oli paljastanut, mitä Artturi oli sanonut ottelun jälkeen.

– Tuo on täysin normaalia Artturia. Hän haluaa voittaa jokaisen ottelun, jonka hän pelaa, oli sitten kyse sulkapallosta, jalkapallosta tai lautapeleistä.

Kaikki tämä edellä mainittu näkyykin jokaisessa asiassa, jonka 22-vuotias nuorukainen kaukalossa tekee. Esimerkiksi juuri kyseisessä Senators-ottelussa hän vartioi viivalla ollutta puolustajaa. Kiekko kuitenkin päätyi toista reittiä vapaana olleelle vastustajan hyökkääjälle, ja juuri kun tämä oli toimittamassa kiekon reppuun, suomalainen syöksyi estämään tilanteen.

Lehkoselle itselleen kyseinen tilanne oli kuitenkin niin ”peruskauraa”, ettei hän meinannut aluksi saada sitä edes mieleensä, kun toimittaja kyseli suomalaiselta pelastuksestaan.

– Aa, okei. Nyt tiedän, mistä puhut. Kun olemme 3 vs. 3 -tilanteessa, ja jos jotain erikoista tapahtuu, tiedän miten pelaajamme tulevat reagoimaan siihen. Jos en siis tee, mitä minun täytyy tehdä, koko paletti hajoaa kasaan.

Montrealissa tiedostetaankin, minkälainen kultakimpale Canadiensilla on Lehkosen muodossa käsissään ja esimerkiksi kesällä isolla rahalla hankittu puolustaja Karl Alzner oli haltioissaan uudesta joukkuekaveristaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Tietoisuus (ympärillä tapahtuvista asioista). Joillain kavereilla on se, toisilla taas ottaa aikaa päästä sille tasolle. Meillä saattaa olla käsissämme ensimmäisenä mainittu, Alzner viittasi Lehkoseen.

– Hän oli itse asiassa kaveri, josta halusin tietää enemmän (tänne saapuessani). Olin kuullut tiettyjä juttuja. On olemassa pelaajien nimiä toisista joukkueista, mitkä syystä tai toisesta jäävät päähäsi ja hän oli yksi niistä kavereista.

Kuten siis Basu on artikkelinsa otsikoinut, Lehkosen voitontahto saattaa olla hyvinkin koko joukkueen moottori alkavalla kaudella ja tulevaisuudessa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.