Varsinainen NHL-kausi alkaa vihdoin ja viimein ensi kuun alussa, mutta maailman parasta jääkiekkoa on pelattu jo hetken aikaa harjoitusotteluiden muodossa.

Treenimatsit ovat faneille loistava tapa tutustua seuran tulevaisuuden lupauksiin, jotka eivät ole vielä siinä kunnossa, että heistä olisi vakituisiksi NHL-pelaajiksi.

Astetta heikommat kokoonpanot ovat tarkoittaneet harjoituskaudella myös ajoittain sitä, että maaleja on syntynyt huikaisevaan tahtiin. Yksi maalirikkaimpia joukkueita onkin ollut viime kaudella katastrofaalisen heikosti pelannut Colorado Avalanche, jolla on nyt allaan viisi harjoituskamppailua.

[readmore from=”suomalaiset”]

Siinä missä Avalanche teki viime kaudella NHL:n vähiten maaleja, kaiken kaikkiaan vain 165 kappaletta, on se ollut harjoituskaudella ilmiliekeissä. Se on nimittäin iskenyt viiteen otteluunsa jopa 16 rysää.

Seuran viime kauden maalikeskiarvo per ottelu oli ainoastaan 2,01, mutta harjoituskaudella lukema on ollut 3,2. Kyseistä tilastoa on vielä laskenut Vegas Golden Knightsille kärsitty 4-1-tappio, sekä Minnesota Wildin 2-1-voittoon päättynyt kamppailu.

Avalanche on iskenyt Dallas Starsin rysään viisi maalia, Wildin maaliin viisi osumaa sekä jälleen kerran Starsin maalin perukoille neljä täysosumaa. Seuraavan kerran denveriläisryhmä nähdään kaukaloissa torstaina, kun se kohtaa vieraskaukalossa Vegas Golden Knightsin.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.