Dallas Stars oli viimeiset vuodet suomalaisvahtien näyttämö, sillä sekä Kari Lehtonen että Antti Niemi pelasivat seuran maalinsuulla.

Tandemi oli NHL-tasolla sen suhteen erikoinen, että kumpikaan heistä ei noussut käytännössä missään vaiheessa todelliseksi ykkösvahdiksi. Tämä johtui seuran politiikasta, jonka mukaan sen riveissä pelasi kaksi aloittavaa maalivahtia.

Kesän aikana Niemi kuitenkin ostettiin sopimuksestaan ulos ja seuran riveihin hankittiin Ben Bishop. Nykyisin Bishop onkin joukkueen selkeä ykkösvahti, kun taasen Lehtonen tulee toimimaan hänen tuuraajanaan.

Asiat eivät kuitenkaan ole näin yksinkertaisia. Nimittäin Läntisessä konferenssissa seurat joutuvat matkustamaan huomattavia määriä, minkä vuoksi maalivahdin rasitus on myös toista luokkaa.

Tästä syystä johtuen myös Lehtonen tulee ainakin alustavien tietojen mukaan saamaan kaudella runsaasti peliaikaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Uusi varavahti ja entinen ykkönen, Kari Lehtonen, tulee näyttelemään valtavaa roolia sen suhteen, että Starsin tilastot tulevat olemaan kunnioitettavalla tasolla, toimittaja Mike Heika kirjoitti Dallas Newsiin.

Heikaa komppasi myös Starsin tuore päävalmentajan Ken Hitchcock, joka yhtyi toimittajan mielipiteeseen. Hänen mukaansa maalivahtien rasitus Lännessä on huomattavasti suurempi, kuin Itäisessä konferenssissa.

– Mielestäni asiat eivät voi olla siten, että yksi maalivahtimme pelaa kaudesta kolme neljännestä. Matkustaminen, se on merkittävä osa kautta. On paljon vaikeampaa peluuttaa maalivahtia niin valtavasti Lännessä, kuin Idässä. Me pelaamme useasti kolme ottelua neljään iltaan, joten tarvitsemme heitä molempia, Hitchcock niputti paikallislehden mukaan.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.