NHL pelasi menneellä viikolla kaksi ottelua Kiinassa, kun Los Angeles Kings ja Vancouver Canucks kohtasivat toisensa kahdesti eksoottisella maaperällä.

”China Games” oli osa NHL:n yritystä valloittaa Kiinan markkinat itselleen, sillä maassa järjestetään vuoden 2022 talviolympialaiset. Jääkiekon osalta Aasian markkinat ovat koskematonta maaperää, minkä vuoksi NHL-pelaajien uskotaankin olevan mukana karkeloissa, kun kiekko tippuu jäähän vuoden 2022 olympialaisten kunniaksi. Tästä ei kuitenkaan ole luonnollisesti olemassa minkäänlaista varmuutta.

Ilman ongelmia NHL:n Kiinan reissu ei kuitenkaan mennyt, sillä paikallaolijoiden mukaan kahta Shanghaissa pelattua ottelua ei oltu markkinoitu kunnolla. Ottelut nimittäin pelattiin enemmän tai vähemmän tyhjille katsomoille.

On toki totta, että Kiinan valloitusta ei suoriteta jääkiekon ja NHL:n osalta yhdessä yössä, mutta startti ei mennyt tästäkään huolimatta putkeen. Esimerkiksi pelaajalegenda Phil Esposito antoi liigalle täyslaidallisen sen suhteen, miten se oli markkinoinut tapahtumia.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että NHL mokasi sen kanssa. Sinun on mainostettava. Esimerkiksi tämän päivän peli – etsiskelin sitä lehdistä. Missään ei ollut jumankauta edes mainintaa siitä. Ei yhden yhtä sanaa, Esposito vaahtosi Globe and Mailin mukaan.

Kingsin ja Canucksin ensimmäinen ottelu pelattiin viime viikon torstaina Mercedes-Benz Arenalla, joka vetää uumeniinsa tasan 18 000 katsojaa. Silmäpareja NHL-kamppailussa oli kuitenkin lopulta vain 10 088, mikä on siis 56 % hallin kapasiteetista.

Lauantaina kamppailussa kulkikin yleisömäärän suhteen paremmin, sillä lehtereille oli saapunut 12 759 katsojaa. Kaiken lisäksi kamppailu pelattiin Wukesong Arenassa, johon mahtuu 14 000 fania. Toisen ottelun täyttöprosentti oli siis mukava 91.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.