NHL on tehnyt sen sääntöihin kesän aikana kaikessa hiljaisuudessa erilaisia muutoksia. Ensi kaudella joukkueet eivät muun muassa saa ottaa aikalisää oman pitkän kiekkonsa jälkeen, mikä vähentää ajanpeluuta.

Yksi merkitsevä muutos nähdään myös paitsihaastojen suhteen, sillä tästä lähtien epäonnistunut paitsiohaasto maksaa joukkueelle kahden minuutin rangaistuksen. Ennen sanktiona oli menetetty aikalisä.

Näiden lisäksi NHL:ssä tullaan näkemään ensi kaudella muutama muu uusi sääntömuutos, että myös sääntökirjan tarkennus.

Näistä merkitsevimmät ovat aloitus- sekä huitomissääntöjen tarkennus. Harjoituskaudella ollaankin nähty lukemattomia aloitusrikkeitä sekä huitomisjäähyä. Aloitusrikkeen pelaaja saa siinä vaiheessa, jos hän ylittää aloitustilanteessa ympyrässä olevan viivan tai varastaa aloitustilanteessa. Ensimmäisen varoituksen jälkeen on luvassa kahden minuutin rangaistus pelin viivyttämisestä.

Huitomiset ovat taasen otettu niin tarkasti pois, että jos pelaajan maila on edes hipaissut vastustajan hanskaa, on kyseinen peluri joutunut tästä rangaistusaitioon.

Sääntötarkennukset ovat aiheuttaneet valtavan määrän fanien keskuudessa kritiikkiä, eikä syyttä; pelit ovat venähtäneet ajoittain turhan pitkiksi ja katkonaisiksi.

NHL onkin reagoinut pelaajien ja fanien kritiikkiin, sillä se on infonnut tuomareitaan ottamaan käyttöön sallivamman linjan. Asiasta kertoi alunperin Sporsnetin John Shannon, ja sitä tarkensi myöhemmin TVA:n Renaud Lavoie.

Renaud Lavoie

@renlavoietva
Faceoffs: NHL not looking for a toe off the line standard anymore, but conformance and recognition of the existing face-off lines.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.