NHL toi huippukiekon eksoottiseen kiekkomaahan: ”Hyvä ensimmäinen askel vaikutusvallan lisäämiseksi”

© Kuva: Getty Images

Los Angeles Kings ja Vancouver Canucks kohtasivat Kiinassa kaksi kertaa NHL:n harjoitusotteluissa kuluvalla viikolla. Mittelöt olivat historiallisia, sillä koskaan aiemmin NHL-joukkueet eivät maassa olleet pelanneet.

Ottelut toimivat hyvinä lajin ”sanansaattajina” Kiinaan. Shanghain kohtaamisen lisäksi joukkueet iskivät yhteen Pekingissä, jossa käydään talviolympialaiset vuonna 2022.

NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly näkee, että pelien vieminen viiden vuoden päässä siintävien talviolympialaisten ympäristöön oli luonnollisesti hyvästä.

– Tämä on meidän ensimmäinen kerta Kiinassa, opimme joitakin asioita näistä kahdesta pelistä. Mitä teimme hyvin, mitä voimme tehdä paremmin ja mitä emme saa tehdä uudelleen, Daly listaa NHL.comille.

– Aiomme soveltaa oppimastamme. Roomaakaan ei rakennettu päivässä…

Otteluiden tavoitteet olivat varsin selvät. Kuten tapana on aiemmin ollut, olympiaisäntä pelaa jääkiekkokisoissa ilman mitään järisyttäviä poikkeuksia. Sen vuoksi Kiinaan on hyvä aika levittää lajitietoisuutta.

– Tehdään jääkiekkoa olennaiseksi osaksi Kiinan markkinoilla.

– Kun tarkastelemme tätä, uskon, että tämä oli hyvä ensimmäinen askel vaikutusvallan lisäämiseksi Kiinassa, Daly iloitsi.

Tänä syksynä aasialainen kiekko on myös tullut Suomeen, sillä eteläkorealainen High1 pelasi harjoitusotteluita ympäri maatamme.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.