Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi ei pelannut Winnipeg Jetsiä vastaan ja hän on sivussa myös hetken päästä käynnistyvästä ottelusta Vancouver Canucksia vastaan.

Albertalaisseura onkin kasannut otteluun isosti niitä pelaajia, jotka ovat rajatapauksia NHL:n ja AHL:n välillä. Toisin sanoen osa heistä tulee aloittamaan kautensa farmissa, osa mahdollisesti NHL:ssä.

Puljujärven kohdalla ei sinällään kannata olla huolissaan siitä, että hän on ollut viime ottelun ja nyt tämän ottelun sivussa pelaavasta kokoonpanosta. Sen sijaan heikosti sujunut ensimmäinen harjoitusottelu mietityttää.

Edmonton Journalin toimittaja Arthur Staples sanookin tekstissään, että nuori suomalainen saattaa hyvinkin aloittaa kautensa AHL:ssä.

– Jesse Puljujärvi on jo päässyt näyttämään osaamistaan seuralle viime vuonna. Heidät siis tunnetaan paremmin, joskin haluaisin nähdä Puljujärven menneen harjoituskesän jälkeen.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Puljujärven kohdalla ei ole kuitenkaan mitään kiirettä. Kannattaa nimittäin muistaa, että Leon Draisaitl aloitti toisen vuotensa AHL:ssä ja hän sai kutsun ylös puhtaasti loukkaantumisten vuoksi. Tämä sama saattaa olla hyvinkin mahdollista Puljujärven kohdalla.

Vaikka farmikomennus olisikin Puljujärven kohdalla harmittava, muuttuisi se hyvin nopeasti iloiseksi, mikäli suomalaisen toinen vuosi mukailisi Draisaitlin vastaavaa. Saksalaissentteri nimittäin pääsi lopulta pelaamaan NHL:ssä 72 runkosarjaottelua ja teki niissä hienot tehot 19+32=51.

Mikään ei ole kuitenkaan missään nimessä varmaa ja itse asiassa monissa yhtälöissä ”Puljua” on soviteltu Jussi Jokisen ja Ryan Nugent-Hopkinsin rinnalle Oilersin kolmosketjuun.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.