Florida Panthersiin täksi kaudeksi siirtynyt Henrik Haapala onnistui maalinteossa heti NHL-uransa ensimmäisessä harjoitusottelussaan.

Vaikka kyse onkin vain yksittäisestä ottelusta ja yksittäisestä tilanteesta, konkretisoi se kaiken kesällä kuullun puheen: Haapala saattaa hyvinkin olla heti valmis NHL:ään ja vieläpä isoon rooliin.

Itse asiassa 23-vuotias laituri paljastaakin, että juuri edellä mainittu seikka näytteli roolia, kun hän agenttinsa kanssa valitsi parasta mahdollista vaihtoehtoa NHL:stä.

– Keskustelin agenttini kanssa ja me päätimme, että Florida tarjoaa minulle parhaan tilaisuuden, Haapala paljastaa NHL.com:lle.

Moni on varmasti pohtinut Aleksander Barkovin – Haapalan erittäin hyvän ystävän jo lapsuudesta lähtien – olleen isossa roolissa päätöksen taustalla, mutta todellisuudessa näin ei ollut.

– Totta kai se on iso plussa, että Barkov on täällä, mutta me teimme päätöksemme ajattelematta sitä.

”Nyt, jos koskaan, oli oikea aika”

Haapala oli ensimmäistä kertaa varauskelpoinen NHL:ään vuonna 2012, mutta hänen nimeään ei koskaan kuulutettu Draft-lavalla, ei edes parina seuraavana vuotena. Tälle oli kuitenkin olemassa oma selkeä syynsä: NHL:ssä fyysisyys oli tuolloin kaiken A ja O, eikä 175-senttiselle suomalaislaiturille nähty käyttöä minkään seuran toimesta.

Sittemmin kaikki on muuttunut, NHL:ssä on yhä enemmän pienikokoisia pelaajia ja nopeus on valttia.

– Hän pystyy pelaamaan tätä peliä samalla tavalla kuin isommatkin kaverit ja nykypäivänä NHL:ssä näkee yhä enemmän ja enemmän pieniä kavereita. En näe siis sen olevan enää ongelma, koska mukana on niin paljon pienempiä kavereita, kuten Johnny Gaudreau sekä Mitch Marner ja he ovat liigan parhaita pelaajia juuri nyt, Panthersin uusi päävalmentaja Bob Boughner avaa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Myös Haapala itse näkee NHL:n kehittyneen juuri siihen suuntaan, että myös hänen unelmastaan on tullut mahdollista.

– Kun oli minun varausvuoteni (2012), peli oli todella erilaista kuin se on nyt. Nähdäkseni peli siis on kehittymässä hyvään suuntaan ja se sopii minulle… Olen nyt 23-vuotias, pelasin neljä vuotta miesten liigassa, joten nyt, jos koskaan oli oikea aika.

– Ehkä ensi vuonna olisi ollut liian myöhäistä. Uskon siis nyt olevani niin valmis kuin vain voin olla.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.