Sitä usein sanotaan, että urheilija ei tervettä päivää näe, ja monilta osin tämä on täyttä totta. Etenkin NHL-kaukaloissa pelaajat antavat ilta toisensa jälkeen kaikki joukkueelleen, joten vammoja syntyy väkisinkin.

Nyt suomalaishyökkääjä Mikko Koivu kärsii kuitenkin vammasta, joka saattaa olla etenkin niille, jotka eivät ole koskaan pelanneet lajia itse, varsin outo. Kyseessä on niin kutsuttu ”lace bite”, eli siis toisin sanoen jalkavamma.

Kyseessä on siis jalan alaosaan vaikuttava kivulias vamma, joka ei kuitenkaan useimmiten ole kovinkaan vaarallinen. Näin on myös Koivun kohdalla, jos päävalmentaja Bruce Boudreauta on uskominen. Hän nimittäin kertoi, että huoleen ei ole mitään syytä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Boudreau joutui kuitenkin häätämään Koivun jäältä eilen, kun joukkue valmistautui harjoitusotteluun Winnipeg Jetsiä vastaan. Koivun ei pitänyt alunperinkään pelata, mutta hän tuli tästäkin huolimatta muiden pelaamattomien kanssa jäälle.

– Minä kerroin hänelle, että ”Kuuntele nyt, me tarvitsemme sinua. En halua sinun harjoittelevan tuon vamman kanssa, joten poistu kaukalosta.” Hän olisi nimittäin muuten pysynyt kentällä, Boudreau kertoi Star Tribunen mukaan.

Yön ainoa Koivu-uutinen ei suinkaan ollut kuitenkaan tämä, sillä suomalainen allekirjoitti seuran kanssa myös kaksivuotisen jatkosopimuksen, joka on yhteisarvoltaan 11 miljoonaa dollaria.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.