Suomalaispuolustaja Ville Pokka ei ole ollut kovinkaan kovassa huudossa Chicago Blackhawksin kolmeen Stanley Cup -voittoon johdattaneen Joel Quennevillen silmissä.

Vaikka Pokka on oikealta ampuva hyökkäävä puolustaja, jollaisia kaikki NHL-seurat jahtaavat jopa epätoivoisesti, se ei ole kuitenkaan ollut riittävästi Chicagossa. 23-vuotias torniolainen onkin kerta toisensa jälkeen joutunut tyytyä NHL-harjoitusleirin jälkeen farmikomennukseen.

Erinomaisesti sujuneen kesän ansiosta Pokka on kuitenkin paljon lähempänä sitä, mitä Quenneville puolustajiltaan odottaa. Hän kommentoikin suomalaisen ensimmäisiä päiviä tämän vuoden harjoitusleirillä varsin positiivisesti.

– Puolustuspelin osalta puhumme aina siitä, miten sinun pitää olla luotettavat puolustuksellisesti. Mutta haluamme puolustajiemme osallistuvan myös hyökkäyspeliin, Quenneville paaluttaa The Athleticille.

– Nopeutta, kiekon liikuttelua, hyökkäysten tukemista, tilanteiden tappamista; mielestäni hän on parantanut viime päivien aikana. Siksi hän on mukana (taistelussa pelipaikoista) ja se tulee olemaan hauskaa seurattavaa.

Pokka täyttää, ja on myös viime vuosina täyttänyt, monta ruutua listalla, mitä tulee Chicagon hyökkäyspelin vaatimuksiin, mutta sen sijaan omassa päässä tekeminen ei ole ollut riittävän korkealla tasolla.

– Minun täytyy vain pelata hyvää puolustuspeliä. Hyökkäyspelini on jo uomissaan.

Lähtökohtaisesti Pokalla on kuitenkin matkaa avausillan NHL-kokoonpanoon. Quenneville on nimittäin rankannut nyt käynnissä olevalla harjoitusleirillä, ainakin toistaiseksi, oikealta ampuvista puolustajista Brent Seabrookin, Connor Murphyn, Jan Ruttan ja myös tryoutilla olevan Cody Fransonin suomalaisen edelle.

[readmore from=”suomalaiset”]

Edellä mainittu ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Pokka on valmiimpi kuin koskaan aiemmin NHL:ään ja sitä kautta hän antaa positiivista painetta Blackhawksin valmennusjohdolle.

– Pystyn kontrolloimaan vain sitä, miten pelaan ja millainen asenteeni on joka päivä, kun hyppään kaukaloon sekä lähtiessäni kotiin. Olen kaiken kaikkiaan persoonaltani positiivinen, joten positiivisten asioiden näkeminen ja positiivisena pysyminen ei ole ongelma.

– Ainoa päämääräni on raivata tieni joukkueeseen tänä vuonna. Se on ainoa päämääräni, enkä keskity mihinkään muuhun, Pokka toteaa ytimekkäästi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.