Yhdysvaltalaishyökkääjä Steve Moses saapui silloiseen Liiga-seuraan, Helsingin Jokereihin, kaudella 2012-13. Hän teki seurassa myös läpimurtonsa muutama vuosi myöhemmin, kun hän tykitti helsinkiläisjoukkueen ensimmäisellä KHL-kaudella jopa 36 maalia, joka oli vielä tuolloin liigan ennätys.

Kyseisen kauden päätteeksi Moses pakkasi laukkunsa ja muutti Nashvilleen, kun hän teki Predatorsin kanssa sopimuksen. Tätä iloa kesti kuitenkin vain 16 AHL-ottelun ajan, minkä jälkeen Moses suuntasi takaisin KHL:ään, tällä kertaa SKA Pietarin riveihin.

Nyt mies yrittää uutta NHL-paluuta Buffalo Sabresin riveissä. Moses teki nimittäin sopimuksen AHL-seura Rochester Americansin kanssa, mutta hän pääsee näyttämään taitojaan myös Sabresin harjoitusleirillä. Kipinä syttyi uudestaan käytännössä viime vuoden pudotuspeleissä, kun Mosesin vanhat Milwaukee Admiralsin aikaiset joukkuekaverit taistelivat Stanley Cupin mestaruudesta.

– Kun pelasin Milwaukeessa, olin ehkä liian naiivi. Minulla oli yksisuuntainen sopimus ja oletin pelaavani NHL:ssä, joten en ollut onnellinen. Muutama vuosi tästä ja katselin, kun luultavasti puolet vanhoista joukkuekavereistani pelasivat Cup-finaaleissa ja se oli vaikeaa seurata. Se oli myös yksi tekijä paluuni suhteen, Moses kertoi Buffalo Newsille.

– Tein useat päätökset muutaman viimeisen vuoden aikana puhtaasti rahasta. Se on myös hienoa ja olen onnellinen siitä, mutta kun katselin pudotuspelejä, enkä ole todellisuudessa koskaan tehnyt valtavasti töitä NHL-unelman eteen, halusin antaa itselleni mahdollisuuden ja nähdä mihin se johtaa.

Mosesin tekemisestä on myös pidetty, sillä seuran päävalmentajana toimiva Phil Housley kehaisi pohjoisamerikkalaisen tekemistä. Hän pelasi viime yön harjoitusottelussa yhdessä Benoit Pouliotin ja Sam Reinhartin kanssa, joten näytönpaikka oli merkittävä.

[readmore from=”buffalo-sabres”]

– Olen pitänyt todella paljon hänen asenteestaan viimeisten päivien aikana. Hänen on jatkettava myös tätä linjaa, jos hän haluaa lisää peliaikaa ja otteluita alleen, mutta olen todella iloinen siitä, mitä hän on saavuttanut viime päivien aikana. Hän on nopea pelaaja hyökkäyspäässä, hän ymmärtää systeemin hyvin, joten on mielenkiintoista nähdä miten hän tulee jatkossa pelaamaan, Housley kertoi haastattelussa.

Kiitosta ja kunniaa meni myös erityisesti Jokereille, missä silloisesta nuorukaisesta kasvoi todellinen tähtipelaaja.

– Se oli loistava vuosi. Minulla oli todella hauskaa jäällä ja sen ulkopuolella. Se toi peliini paljon ja se toi minua kohtaan Euroopassa arvostusta ja antoi minulle mahdollisuuden pelata parhaassa NHL:n ulkopuolisessa seurassa, SKA:ssa, yhdessä Ilya Kovalchukin ja Pavel Datsyukin kanssa. Se oli hieno kokemus ja tästä iso kiitos menee kyseiselle Jokerit-kaudelle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.