Arizona Coyotes teki kesällä suuren ratkaisun, sillä se päätti lähteä tulevaan kauteen kokonaan uudella ykkösvahdilla. Tämän vuoksi se hankki New York Rangersista suomalaisvahti Antti Raannan, kun taasen roolissa aiemmin toiminut Mike Smith siirtyi Calgary Flamesiin.

Rangersissa Raanta oli vielä Henrik Lundqvistin kakkonen, mutta kojoottipaidassa tilanne tulee olemaan täysin eri. Coyotes nimittäin haluaa Raannasta uuden ykkösensä, mikä on käytännössä kaikkien tiedossa.

Nyt Coyotesin maalivahtivalmentajana toimiva Jon Elkin on avannut suomalaisen suhteen sanaisen arkkunsa, eikä ylistyksestä ollut tulla loppua. Hänen sanojensa perusteella Arizonassa onkin tällä hetkellä todella luotettava ykkösmaalivahti.

– Hän on todella hyvässä kunnossa. Hän on ollut viimeiset vuodet (maalivahtivalmentaja Benoit Allairen) todella hyvässä valmennuksessa New York Rangersissa. Joten perustukset ovat hyvällä kantimilla – rakastan hänen tapaansa pelata, Elkin kertoi Arizona Sportsille.

– Hän lukee hyvin peliä ja on todella luotettava torjuja. Hän on osoittanut olevansa todella kärsivällinen. Hän on todella urheilullinen – siitä on hyötyä pelin vaikeilla hetkillä. Raanta on osoittanut pystyvänsä taistelemaan itsensä heikkojen hetkien yli.

Sitä herkästi luulisi, kun pelaaja siirtyy seurasta toiseen, tulisivat asiat tällöin muuttumaan. Ei kuitenkaan Raannan kohdalla, sillä Elkinin mukaan juuri mikään ei ole muuttunut.

– Meillä ei ole paljon asioita, joita pitäisi muuttaa. Uuden valmentajan kanssa asiat muuttuvat tietysti aina hieman. On tärkeää, että valmentaja ymmärtää, mitkä asiat ja toimintamallit toimivat maalivahdille parhaiten.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.