NHL:ssä on viime vuosien aikana nähty useita tilanteita, joissa toinen maalivahdeista on sairastunut tai loukkaantunut ja ainoaksi keinoksi löytää korvaaja on jäänyt lyödä päivän mittainen sopimus paikallisen amatöörivahdin kouraan.

Oiva esimerkki tällaisista tilanteista on Eric Samborski. Amatöörimaalivahti kutsuttiin nimittäin viime kaudella ensiksi Chicago Blackhawksin kakkosvahdiksi, kun Corey Crawford joutui vetäytyä pelistä ”viime hetkillä” ja myöhemmin saman kauden aikana hän toimitti samaa virkaa Philadelphia Flyersissa.

Nyt kaikilla Newarkissa (New Jersey) ja Los Angelesissa asuvilla amatöörivahdeilla on nimittäin mahdollisuus lähteä antamaan näyttöjä New Jersey Devilsin ja Los Angeles Kingsin johtoportaille. Kyseiset seurat nimittäin järjestävät erillisen tryoutin ”hätäveskareille”.

NHL Network

@NHLNetwork
Any goalies interested in making the @NHL? #NHLTonight

Jos siis olet yli 18-vuotias maalivahti, joka on pelannut jääkiekkoa amatööritasolla, sinulla on mahdollisuus mennä lunastamaan itsellesi mahdollisuus toteuttaa NHL-unelmasi. Devils järjestää kyseisen tryoutin 23. päivä syyskuuta ja Kings puolestaan neljä päivää myöhemmin.

Devilsin tiedetään hakevan 18-35-vuotiaita maalivahteja, jotka pystyvät olla paikalla joukkueen jokaisessa kotiottelussa sekä myös joissain harjoituksissa. Kingsin puolella kriteerit ovat hyvin samankaltaiset, mutta yläikärajaa ei ole.

NHL:ään tehtiin tulevaksi kaudeksi sääntöuudistus, joka vaatii, että kunkin seuran jokaisessa kotiottelussa katsomosta löytyy hätävarana toimiva maalivahti, mikäli toinen joukkueen maalivahdeista loukkaantuu ja AHL:ssä tai ECHL:ssä pelaavat organisaation omat maalivahdit eivät ehdi otteluun riittävän ajoissa.

– NHL vaatii, että jokaisessa kotiottelussa on tällainen kaveri, joten me ajattelimme tämän olevan hyvä tapa katsastaa, kuka kaveri tällä alueella sopii parhaiten tähän tehtävään.

Normaalisti nämä hätäapuna olevat maalivahdit nähdään jäällä vain lämmittelyjen aikana, mutta esimerkiksi viime kaudella Carolina Hurricanesin varustevastaava Jorge Alves pääsi pelaamaan ottelun viimeiset 7,6 sekuntia ja itse asiassa myös Flyers yritti toteuttaa saman tempun Semborskin kanssa.

Mikäli haluat hakea Devilsin tryoutille, tapahtuu se TÄÄLTÄ. Kingsin vastaavalle tryoutille voit puolestaan ilmoittautua TÄMÄN LINKIN kautta.