Washington Capitalsille kesä oli haastava, sillä se joutui osittain palkkakatto-ongelmiensa vuoksi luopumaan useista tärkeistä pelaajista.

Lähtijöiden listalla oli Justin Williamsin, Nate Schmidtin ja Kevin Shattenkirkin kaltaisia nimimiehiä.

Capitalsin kesästä olisi voinut tulla kuitenkin paljon pahempi, kiitos NHL:n olympiapäätöksen. Seuran supertähti Evgeny Kuznetsov nimittäin myöntää, että hän pohti vakavasti KHL:ssä pelaamista.

– Kyllä, mietin sitä, koska minulta jäi Sochin olympialaiset väliin – minua ei valittu joukkueeseen. Se asia pyöri voimakkaasti päässäni, Kuznetsov paljasti RMNB:n mukaan.

Tiettävästi Kuznetsoville tarjottiin 10 miljoonan dollarin arvoista ja vuoden mittaista sopimusta kotimaastaan; itse asiassa pelkästään olympialaiset eivät olleet ainoa asia vaakakupissa, joka sai hänet pohtimaan paluuta KHL:ään.

– Ei kyse ole pelkästään olympialaisista. En ole yksin, sillä minulla on vaimo, minulla on lapsi ja minulla on perhe. Ei siis kyse ole siitä, että haluaisin lähteä pelaamaan KHL:ään. Asioihin pitää siis olla valmistautunut ja NHL-sopimuksen tekeminen ei ole helppoa.

Kuznetsovia tituleerattiin haastattelussa kesällä tapahtuneiden muutosten myötä ”kokeneemmaksi pelaajaksi”, mutta venäläistaituri ei itse ostanut näitä puheita.

– En ole yksi vanhemmista pelaajista, ”come on”. He (nuoremmat kaverit) ovat saman ikäisiä kuin minä, Kuznetsov naureskeli.

25-vuotias hyökkääjä allekirjoitti Capitalsin kanssa kesällä kahdeksan vuoden ja 62,4 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. Paljon päänvaivaa aiheuttaneen kesän jälkeen hän onkin erittäin tyytyväinen tilanteeseensa.

– Tein ratkaisuni. Olen onnellinen siitä, että olen täällä ja toivon voivani pelata täällä todella pitkään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.