NHL:ssä nähtiin viime kaudella useita suomalaisia läpimurtoja, joista yksi oli Dallas Starsin puolustaja Esa Lindellin käsialaa. Hän sai nimittäin mahdollisuutensa pelata isoja minuutteja, eikä nuorukainen pettänyt missään vaiheessa.

Ensi kaudella Starsin riveissä saatetaan nähdä hyvinkin toinen erinomainen suomalaispuolustaja, sillä nuoren Julius Hongan uskotaan tekevän seuran riveissä todellinen läpimurtonsa.

Starsin penkin takana seisoo ensi kaudesta lähtien uusi mies, joka tottelee nimeä Ken Hitchcock. Honka onkin ehtinyt tekemään vaikutuksen seuran uuteen päävalmentajaan, joka ei säästellyt sanoissaan lainkaan, kun hän kehui suomalaisen tekemistä.

– Hän näyttää enemmän kuin valmiilta pelatakseen NHL:ssä. Kyse on toki yhdestä harjoituksesta, mutta kun astut noin hyvin esiin kuin hän, ei hänellä pitäisi olla pelkoa joutua takaisin AHL:ään, Hitchcock kertoi Starsin verkkosivujen mukaan.

– Hän nosti itsensä esiin isolla tavalla tyyneytensä, nopeutensa, peliälynsä ja sinnikkyytensä ansiosta. Hän näytti minun silmiini NHL-pelaajalta.

Stars aloitti harjoitusleirinsä eilen. Sen kausi alkaa runkosarjan osalta 6. lokakuuta, kun se saa vieraakseen NHL:n tulokasseuran, Vegas Golden Knightsin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.