Viime keväänä aina Läntisen konferenssin finaaleihin saakka yltänyt Anaheim Ducks joutuu lähteä tulevaan kauteen ilman joukkueelle elintärkeää Ryan Kesleriä.

Kun NHL:ssä haettiin viime kauden parasta puolustavaa hyökkääjää, siis Frank J. Selke -voittajaa, Kesler oli yksi kärkikolmikosta. Toisin sanoen hän on se pelaaja, joka Ryan Getzlafin taustalla tekee kakkossentterin roolissa Ducks-fanien unelmista mahdollista.

Vielä uskomattomamman kokeneen yhdysvaltalaisen viime kauden suorituksesta tekee seuraava paljastus:

– Hän ei pystynyt luistella kauden jälkimmäisellä puoliskolla – oikealla jalalla ei pystynyt potkaisemaan, Ducksin GM:nä toimiva Bob Murray paljasti seuran verkkosivuilla.

Vaikeuksistaan johtuen Kesler joutuikin kesällä leikkauspöydälle, kun hänen lonkkansa korjattiin kesäkuun 8. päivänä. Toipuminen operaatiosta on pitkä ja tuskaisa, minkä myötä 33-vuotiaalta sentteriltä tuleekin jäämään iso osa kaudesta väliin.

– Juuri tällä hetkellä, meillä ei ole minkäänlaista aikataulua paluun suhteen. Hänen täytyy rakentaa nollapisteestä (oikean jalan) nelipäinen reisilihas ja pakaralihas. Kesler ei pystynyt käyttää osaa alavartalostaan, joten lihasten palautuminen vaatii paljon.

– Se on siis tilanne, jossa olemme nyt. Olen toiveikas, että hän pystyisi palata ennen joulua, mutta muuta en pysty sanoa juuri nyt.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.