Mikäli asia on Aleksander Barkovista ja Henrik Haapalasta kiinni, tulevat keskenään erittäin hyvät ystävykset dominoimaan yhdessä myös NHL-kaukaloita.

Kesän aikana voimakkaasti muuttunut Florida Panthers luottaa tulevalla kaudella ennen kaikkea nuoreen voimaan ja kaiken tämän keskiössä on luonnollisesti seuran ehdottomiin ykköstähtiin lukeutuva Barkov.

Barkov ei välttämättä ole kuitenkaan seuran ainoa suomalaistähti, sillä ainakin Haapala, Sebastian Repo ja tietyissä määrin myös Harri Säteri ovat tyrkyllä Panthersin avausillan kokoonpanoon. Lisäksi taustalla vaanivat myös Aleksi Heponiemi ja Juho Lammikko; Henrik Borgström puolestaan viettää ainakin vielä seuraavan kauden Denverin yliopistossa.

Näistä edellä mainituista nimistä Tapparasta hankittu Haapala omaa kaikkein suurimmat todennäköisyydet murtautua välittömästi Panthersin NHL-rosteriin ja myös merkittävään rooliin. Häntä onkin useissa yhteyksissä kaavailtu uuden seuransa kakkoskentälliseen, Vincent Trocheckin ja Radim Vrbatan rinnalle.

Myös Barkov, joka on jo vuosien ajalta Haapalan erittäin hyvä ystävä, uskoo vankkumattomasti 23-vuotiaan lempääläläisen läpimurtoon.

– Henkka on ollut aina joukkueen parhaimpia pelaajia, ihan sama, missä se pelaa. Uskon, että sama tulee toistumaan NHL:ssä kunhan vain saa paikan, Barkov paaluttaa Ylen haastattelussa.

– Jos hän vain vähänkin saa saman pelin NHL:n puolelle, uskon, että hän pystyy olemaan ratkaisupelaajia meille jo saman tien.

Toistaiseksi Barkov ja Haapala ovat voineet vain unelmoida NHL-uran luomisesta yhdessä; itse asiassa tuo unelmointi on jäänyt vain konsolipelien pelaamisen tasolle. Vaan nyt ”tamperelaisduolle” tarjoutuu mahdollisuus saavuttaa unelmat yhdessä.

Vaikka Barkov aloittaa jo viidennen kautensa NHL:ssä, eikä Haapalalla ole niitä allaan vielä ainoatakaan, keskinäinen nokkimisjärjestys menee iällisesti vanhemman pelaajan, eli Haapalan mukaan.

– Mä olen sitä vuoden nuorempi. Henkka ei mua hirveesti kuuntele, se pitää mua ihan pikkupoikana.

Ylen tekemän Barkov-haastattelun pääset lukemaan kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.