Suomalaistähti Patrik Laine sai vihdoin tililleen hänen ansaitsemansa loman, sillä viimeiset vuodet ovat olleet laiturille yhtä hullun myllyä.

Ensinnäkin hän pelasi Tapparassa pitkän kauden (2015-16), minkä päätteeksi hän pelasi vielä MM-kisoissa. Kesken kauden Laine edusti maataan myös nuorten MM-kisoissa. Viime kausi alkoi Laineen osalta myös kiireisesti, kun hän puki ylleen Leijona-paidan World Cupiin.

Aikaa lomailulle ei ole siis juurikaan jäänyt. Mutta koska Winnipeg Jets ei edennyt viime kaudella pudotuspeleihin, sai Laine hengähtää tavallista pidempään. Tämä myös teki suomalaiselle hyvää.

– Sen voisi sanoa myös näin. Se oli minulle pitkä vuosi, joten oli mukava saada välillä myös hengähtää ja saada alle pitkä kesä. Nyt oloni on todella hyvä, joten nähtäväksi jää miten se näkyy jäällä, Laine kertoi Winnipeg Sunin mukaan.

Silmissä muuttunut Laine kertoi Sunille myös kesän harjoituskuvioitaan. Töitä on tehty valtava määrä, ja jää ainoastaan nähtäväksi minkälainen vaikutus tällä on Laineen peliin. Jäällä suomalainen ei ole kuitenkaan viihtynyt kovinkaan paljoa.

– En tee sitä kesäisin kovinkaan paljoa. Olin jäällä viisi vai kuusi kertaa koko kesän aikana, ja näistä on nyt aikaa noin 3-4 viikkoa. Saan olla mielestäni jäällä ennen kauden alkua aivan tarpeeksi ja saada sitä myöten tuntuman takaisin.

– Haluan olla vahvempi ja parempi pelaaja. Vietin lukemattomia tunteja salilla ja tein erilaisia harjoituksia jokainen päivä, mutta keskityin erityisesti voiman saantiin ja siihen, että minusta tulee nopeampi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.